מתכונים חמים

מרק עדשים וירקות שורש

מרק חורפי וסמיך שמוכן תוך חצי שעה ומכיל מכל טוב הארץ: עדשים, בורגול וירקות מזינים כמו בטטה, גזר, שורשי סלרי ופטרוזיליה

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל 4-- מנות:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום
  • 2-3 גזרים
  • 2 גבעולי סלרי
  • 1/2 שורש סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 כפית סוכר
  • צרור קטן של תימין
  • 2 עלי דפנה
  • 1 בטטה גדולה
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 1/2 כוס בורגול עבה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 לימון
  • להגשה:
  • חופן גדול של עלי תרד
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים את הבצל והשום. חותכים גזר לקוביות קטנות, קוצצים את הסלרי והשורשים וחותכים בטטה.
  • 2. מחממים שמן בסיר גדול ומאדים בצל, שום, גזר וסלרי על להבה בינונית-נמוכה כ-3 דקות, מפזרים מעט סוכר ומאדים עוד דקה-שתיים או עד שהם מזוגגים ומתרככים מעט.
  • 3. מוסיפים בטטה, עדשים ובורגול. מוסיפים תימין, יוצקים ליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה. אם המרקם סמיך מדי מוסיפים מעט מים.
  • 4. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים מיץ לימון.
  • 5. מניחים עלי תרד בצלחות הגשה, יוצקים מהמרק הלוהט ונותנים לו לבשל את התרד. מגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully