מרק עדשים וירקות שורש
מרק חורפי וסמיך שמוכן תוך חצי שעה ומכיל מכל טוב הארץ: עדשים, בורגול וירקות מזינים כמו בטטה, גזר, שורשי סלרי ופטרוזיליה
מחשבון המרות
- ל 4-- מנות:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול
- 2 שיני שום
- 2-3 גזרים
- 2 גבעולי סלרי
- 1/2 שורש סלרי
- 1 שורש פטרוזיליה
- 1 כפית סוכר
- צרור קטן של תימין
- 2 עלי דפנה
- 1 בטטה גדולה
- 1/2 כוס עדשים כתומות
- 1/2 כוס בורגול עבה
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/2 לימון
- להגשה:
- חופן גדול של עלי תרד
- 1. קוצצים את הבצל והשום. חותכים גזר לקוביות קטנות, קוצצים את הסלרי והשורשים וחותכים בטטה.
- 2. מחממים שמן בסיר גדול ומאדים בצל, שום, גזר וסלרי על להבה בינונית-נמוכה כ-3 דקות, מפזרים מעט סוכר ומאדים עוד דקה-שתיים או עד שהם מזוגגים ומתרככים מעט.
- 3. מוסיפים בטטה, עדשים ובורגול. מוסיפים תימין, יוצקים ליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה. אם המרקם סמיך מדי מוסיפים מעט מים.
- 4. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים מיץ לימון.
- 5. מניחים עלי תרד בצלחות הגשה, יוצקים מהמרק הלוהט ונותנים לו לבשל את התרד. מגישים מיד.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה