- 1. קוצצים את הבצל והשום. חותכים גזר לקוביות קטנות, קוצצים את הסלרי והשורשים וחותכים בטטה.
-
- 2. מחממים שמן בסיר גדול ומאדים בצל, שום, גזר וסלרי על להבה בינונית-נמוכה כ-3 דקות, מפזרים מעט סוכר ומאדים עוד דקה-שתיים או עד שהם מזוגגים ומתרככים מעט.
-
- 3. מוסיפים בטטה, עדשים ובורגול. מוסיפים תימין, יוצקים ליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה. אם המרקם סמיך מדי מוסיפים מעט מים.
-
- 4. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים מיץ לימון.
-
- 5. מניחים עלי תרד בצלחות הגשה, יוצקים מהמרק הלוהט ונותנים לו לבשל את התרד. מגישים מיד.