וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק בשר עם עדשים

מתכון עשיר במרכיבים וטעמים שיעשה לכם חגיגה בעיניים ובפה. מכינים את הבשרים ומבשלים עדשים, מוסיפים ירקות ומחכים שהניחוחות ימלאו את המטבח

מתכון מאת: מערכת וואלה!

מרק בשר עם עדשים  של אבי שטייניץ. דניה ויינר,
מרק בשר עם עדשים של אבי שטייניץ/דניה ויינר

מצרכים למתכון

  • רכיבים ל-4-6 מנות:
  • 500 גר' אסאדו, פרוסה עבה של אוסובוקו, 200 גר' עצמות חוליה, או מגשית נתחים למרק וחמין
  • 1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 2.5 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות
  • 2 גזר בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום כתוש
  • 2.5 כפיות מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • כפית וקצת של כמון
  • חופן כוסברה קצוצה דק
  • 2 לימונים פרסי יבש
  • 4.5 ליטר מים

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הבשר לקוביות 2*2 ס"מ. מניחים את הבשר בסיר ומכסים באמצעות כ- 3 ליטר מים קרים וכפית מלח. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה/בינונית שעה וחצי ללא מכסה.
  • 2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום להזהבה קלה, מוסיפים את הקולרבי והגזר ומטגנים עוד כ– 5 דקות .
  • 3. מוסיפים את הירקות לסיר המרק יחד עם העדשים, עוד כ- ליטר וחצי מים ושאר התבלינים למרק.
  • 4. מבשלים כשעה וחצי נוספות על להבה נמוכה ללא מכסה, משלימים טעמים ולסיום מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
  • -ניתן להמיר לימון פרסי ב- 3 כפות מיץ לימון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully