מרק בשר עם עדשים
מתכון עשיר במרכיבים וטעמים שיעשה לכם חגיגה בעיניים ובפה. מכינים את הבשרים ומבשלים עדשים, מוסיפים ירקות ומחכים שהניחוחות ימלאו את המטבח
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- רכיבים ל-4-6 מנות:
- 500 גר' אסאדו, פרוסה עבה של אוסובוקו, 200 גר' עצמות חוליה, או מגשית נתחים למרק וחמין
- 1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
- 2 כפות שמן צמחי
- 2.5 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות
- 2 גזר בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 3 שיני שום כתוש
- 2.5 כפיות מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- כפית וקצת של כמון
- חופן כוסברה קצוצה דק
- 2 לימונים פרסי יבש
- 4.5 ליטר מים
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הבשר לקוביות 2*2 ס"מ. מניחים את הבשר בסיר ומכסים באמצעות כ- 3 ליטר מים קרים וכפית מלח. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה/בינונית שעה וחצי ללא מכסה.
- 2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום להזהבה קלה, מוסיפים את הקולרבי והגזר ומטגנים עוד כ 5 דקות .
- 3. מוסיפים את הירקות לסיר המרק יחד עם העדשים, עוד כ- ליטר וחצי מים ושאר התבלינים למרק.
- 4. מבשלים כשעה וחצי נוספות על להבה נמוכה ללא מכסה, משלימים טעמים ולסיום מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
- -ניתן להמיר לימון פרסי ב- 3 כפות מיץ לימון.