וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עדשים שחורות וירקות שורש ביין לבן

מנה שהיא ארוחה טעימה, משביעה ומעודנת

מתכון מאת: מערכת וואלה!

עדשים. Artoday
עדשים

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-6 מנות:
  • 300 גר' עדשים שחורות
  • 3 בצלים
  • 4 גזרים
  • חצי כרוב סגול
  • בטטה
  • 45 מ"ל שמן זית
  • 250 מ"ל יין לבן
  • מלח ופלפל שחור גרוס גס
  • 25 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את העדשים השחורות במים עם מעט מלח על אש נמוכה, עד שהן מתחילות להתרכך. מסננים.
  • 2. קולפים את הירקות וחותכים לקוביות קטנות, בגודל חצי ס"מ.
  • 3. מאדים את קוביות הבצל במעט שמן זית עד שהוא שקוף. מוסיפים את הירקות הנותרים ומאדים עד שהם מתחילים להתרכך.
  • 4. מוסיפים את העדשים השחורות ומערבבים.
  • 5. מוסיפים את היין ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים כרבע שעה על אש גבוהה, בסיר גלוי.
  • 6. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים.
  • כל מנה מכילה כ-411 קלוריות, כ-16 גרם חלבון, כ-12 גרם שומן, כ-51 גרם פחמימות, כ-5 גרם אלכוהול.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully