וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עדשים כתומות עם אטריות

נזיד סמיך וטעים מאוד, בריא, קל להכנה, עשוי ברובו ממצרכי מזווה ואהוב אפילו על ילדים בררנים

מתכון מאת: מערכת וואלה אוכל

20 דקות עבודה,80 דקות סה"כ,קל להכנה,6 סועדים
מרק עדשים. נמרוד סונדרס
מרק עדשים כתומות עם איטריות

מצרכים למתכון

    • 2כפותשמן זית
    • 2בצלים קצוצים דק
    • 3גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
    • 2כוסותעדשים כתומות
    • 1ענףרוזמרין (רשות)
    • 2כפותאבקת מרק עוף
    • 10כוסותמים
    • מלח
    • פלפל שחור
    • ½לימון
    • ½1 אטריות שטוחות בינוניות, לא מבושלות

אופן ההכנה

איך מכינים מרק עדשים כתומות עם אטריות?

  • 1
    מטגנים את הבצל בשמן זית עד שיתחיל להזהיב. מוסיפים את הגזרים ומערבבים עוד דקה או שתיים.
  • 2
    מוסיפים לסיר את העדשים, מערבבים ונותנים להן להתלהט. כעת מוסיפים גם את המים, אבקת המרק וענף הרוזמרין.
  • 3
    מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר רך והעדשים מתפוררות (כשעה).
  • 4
    מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. מוסיפים את האטריות, מכבים את האש ומכסים את הסיר.
  • 5
    כעבור כ-10 דקות האטריות יהיו רכות והעמילן שיפרישו יסמיך עוד את המרק. אם המרק סמיך מדי לטעמכם, דללו בעוד מעט מים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully