מרק עדשים כתומות עם אטריות
נזיד סמיך וטעים מאוד, בריא, קל להכנה, עשוי ברובו ממצרכי מזווה ואהוב אפילו על ילדים בררנים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2כפותשמן זית
- 2בצלים קצוצים דק
- 3גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- 2כוסותעדשים כתומות
- 1ענףרוזמרין (רשות)
- 2כפותאבקת מרק עוף
- 10כוסותמים
- מלח
- פלפל שחור
- ½לימון
- ½1 אטריות שטוחות בינוניות, לא מבושלות
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מרק עדשים כתומות עם אטריות?
- 1מטגנים את הבצל בשמן זית עד שיתחיל להזהיב. מוסיפים את הגזרים ומערבבים עוד דקה או שתיים.
- 2מוסיפים לסיר את העדשים, מערבבים ונותנים להן להתלהט. כעת מוסיפים גם את המים, אבקת המרק וענף הרוזמרין.
- 3מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר רך והעדשים מתפוררות (כשעה).
- 4מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. מוסיפים את האטריות, מכבים את האש ומכסים את הסיר.
- 5כעבור כ-10 דקות האטריות יהיו רכות והעמילן שיפרישו יסמיך עוד את המרק. אם המרק סמיך מדי לטעמכם, דללו בעוד מעט מים.