מרק ירקות עשיר בקטניות ודגנים
גם אם החורף מסרב להתייצב פה, אין דבר יותר כיף מאשר להתחבק עם קערת מרק מהבילה ועשירה בהמון ירקות, דגנים וקטניות. אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה מרק בסגנון איטלקי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
- 1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
- 1 גבעול כרישה חתוך לקוביות קטנות
- 1 זוקיני או קישוא חתוך לקוביות קטנות
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 כוסות פרחים קטנים של כרובית
- 1 שקית לקט 10 דקות איטלקי (או לחילופין: 1/2 כוס עדשים ירוקות או כתומות, 1/2 כוס גריסי פנינה ו- 1/2 כוס בורגול גס)
- 1 כוס מיץ עגבניות או מיץ ירקות
- 4 כוסות ציר עוף או מים
- מלח ופלפל שחור טחון
- מעט סוכר, לאיזון החמיצות
- להגשה:
- עלים מכמה ענפי בזיליקום
- זילוף של שמן זית
- 4 פרוסות לחם שאור
- שמן זית להברשה
- שן שום
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים בצל כ-5 דקות על להבה גבוהה עד שהוא מזהיב. מוסיפים גזר, כרישה ושום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הזוקיני, הכרובית והלקט האיטלקי (או את העדשים, הגריסים והבורגול), ומטגנים דקה.
- 2. יוצקים מיץ עגבניות וציר או מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר באופן חלקי, ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות. מדי פעם בודקים אם מרכיבי הלקט ספגו הרבה מים והמרק סמיך מדי, מוסיפים מים רותחים לדילול.
- 3. קולים את פרוסות הלחם עד להזהבה, מברישים בשמן זית ומשפשפים בשן שום.
- 4. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור. אם המרק חמצמץ מדי מאזנים עם מעט סוכר. מגישים חם עם עלי בזיליקום וזילוף שמן זית לצד ברוסקטה.