מרק עדשים הודי
מרק עדשים בתיבול הודי עז שמפלרטט עם מיטב התבלינים של המטבח האסיאתי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 בצל פרוס
- 2 שיני שום
- 2 גזרים פרוסים
- 5 ענפי סלרי אמריקאי
- 250 גרם עגבניות תמר חתוכות לפרוסות (3 עגבניות לעגבניה בגודל בינוני)
- 400 גרם עדשים כתומות (2 כוסות)
- 1 כף מחית קארי ירוק
- 2 כפות תערובת טנדורי (להשיג בחנויות הטבע, התבלינים, ובחנויות המתמחות)
- כף קארי צהוב
- 100 מ"ל סויה
- 1 כף מיסו לבן (להשיג בחנויות הטבע, התבלינים, ובחנויות המתמחות)
- 1500 מ"ל ציר ירקות
- 1 פלפל שאטה
- 1 כפית זרעי כוסברה
- 3 פלפל אנגלי
- 2 עלי דפנה
- פחית מי קוקוס
- חצי צרור כוסברה קצוצה
- צרור עירית קצוצה
אופן ההכנה
- 1. בסיר חם מטגנים את הבצלים עם השום.
- 2. מוסיפים את הגזר ואת התבלינים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות עד לאידוי הגזר. מוסיפים את הסלרי ואת העגבניות ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- 3. מוסיפים את מחית הקארי, הסויה, המיסו, והעדשים ומכסים בציר ירקות מבשלים כשעה.
- 4. מוסיפים את מי הקוקוס, העירית והכוסברה ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים דקה נוספת ומגישים.