וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עדשים הודי

מרק עדשים בתיבול הודי עז שמפלרטט עם מיטב התבלינים של המטבח האסיאתי

מתכון מאת: קובי בנדלק ועופר אלמליח, מערכת וואלה

מרקים במסעדת זופה. נמרוד סונדרס
מרקים במסעדת זופה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 בצל פרוס
  • 2 שיני שום
  • 2 גזרים פרוסים
  • 5 ענפי סלרי אמריקאי
  • 250 גרם עגבניות תמר חתוכות לפרוסות (3 עגבניות לעגבניה בגודל בינוני)
  • 400 גרם עדשים כתומות (2 כוסות)
  • 1 כף מחית קארי ירוק
  • 2 כפות תערובת טנדורי (להשיג בחנויות הטבע, התבלינים, ובחנויות המתמחות)
  • כף קארי צהוב
  • 100 מ"ל סויה
  • 1 כף מיסו לבן (להשיג בחנויות הטבע, התבלינים, ובחנויות המתמחות)
  • 1500 מ"ל ציר ירקות
  • 1 פלפל שאטה
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 3 פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • פחית מי קוקוס
  • חצי צרור כוסברה קצוצה
  • צרור עירית קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר חם מטגנים את הבצלים עם השום.
  • 2. מוסיפים את הגזר ואת התבלינים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות עד לאידוי הגזר. מוסיפים את הסלרי ואת העגבניות ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  • 3. מוסיפים את מחית הקארי, הסויה, המיסו, והעדשים ומכסים בציר ירקות מבשלים כשעה.
  • 4. מוסיפים את מי הקוקוס, העירית והכוסברה ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים דקה נוספת ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully