מרק עוף תאילנדי
מרק עוף קלאסי עם טוויסט אסיאתי בועט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- 1/2 קילו כרעיים נקיות
- 1/2 קילו כנפי עוף נקיות
- 3 ליטר מים
- 4 גזרים חתוכים גס
- 2 בצלים בינוניים קלופים וחצויים
- עלים קצוצים מ-4 ענפי סלרי
- עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה
- 4 שיני שום שלמות
- 2 כרישות קצוצות
- 1 למון גראס
- עלים מ-1 גבעול נענע
- 2 כפות רוטב סויה בהירה
- עלים מ-5 גבעולי כוסברה
- 2 עלי דפנה
- 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
- מלח גס
- פלפל שחור
- 1 כף רוטב סויה מתוקה
- 1 כף רוטב טריאקי
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר גדול מאוד וכבד, ומכניסים את הכרעיים והכנפיים. מוסיפים כפית מלח גס, את גרגרי הפלפל השחור, ויוצקים חלק מכמות המים עד לכיסוי, ומביאים לרתיחה.
- 2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים. מכסים שוב במים, מגבירים את האש, ומביאים שוב באיטיות רבה לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 45 דקות.
- 3. מוציאים בזהירות את חלקי העוף מהמרק, מורחים עליהם רוטב סויה מתוקה וטריאקי ומכניסים לתנור חם (220 מעלות) על גריל עליון/טורבו עד לקבלת גוון חום צלוי.
- 4. מוזגים מהמרק לקערה עם עלים וירקות, ומוסיפים מהעוף הצלוי.