וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עוף תאילנדי

מרק עוף קלאסי עם טוויסט אסיאתי בועט

מתכון מאת: מערכת וואלה

מרק עוף תאילנדי. אפיק גבאי,
מרק עוף תאילנדי/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • 1/2 קילו כרעיים נקיות
  • 1/2 קילו כנפי עוף נקיות
  • 3 ליטר מים
  • 4 גזרים חתוכים גס
  • 2 בצלים בינוניים קלופים וחצויים
  • עלים ‏קצוצים מ-4 ענפי סלרי
  • עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה
  • 4 שיני שום שלמות
  • 2 כרישות ‏קצוצות
  • 1 למון גראס
  • עלים מ-1 גבעול נענע
  • 2 כפות רוטב סויה בהירה
  • עלים מ-5 גבעולי כוסברה
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 1 כף רוטב סויה מתוקה
  • 1 כף רוטב טריאקי

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר גדול מאוד וכבד, ומכניסים את הכרעיים והכנפיים. מוסיפים כפית מלח גס, את גרגרי הפלפל השחור, ויוצקים חלק מכמות המים עד לכיסוי, ומביאים לרתיחה.
  • 2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים. מכסים שוב במים, מגבירים את האש, ומביאים שוב באיטיות רבה לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 45 דקות.
  • 3. מוציאים בזהירות את חלקי העוף מהמרק, מורחים עליהם רוטב סויה מתוקה וטריאקי ומכניסים לתנור חם (220 מעלות) על גריל עליון/טורבו עד לקבלת גוון חום צלוי.
  • 4. מוזגים מהמרק לקערה עם עלים וירקות, ומוסיפים מהעוף הצלוי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully