מלוחיה עם עוף
שף נאשת עבאס ממסעדת "אל באבור והים" בעכו מכין מרק מצרי העשוי מעליי המלוחיה הבשרניים ועוף
מצרכים
- ל-6 מנות:
- 1 ק"ג עלי מלוחיה טריים, להשיג בכל השווקים בארץ
- 2 ליטר ציר עוף, או 2 ליטר מים + 3 כפות מרק עוף
- 3 שיני שום
- 2 כפות שמן
- 1 כף כוסברה טחונה
- פפריקה חריפה
- מלח
- פלפל
- 4 כרעיים חתוכות לשתיים
- 1 בצל קצוץ
- 4 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מטגנים בסיר גדול את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הכרעיים עד להזהבה.
- 2. שוטפים את העלים היטב מחול ומאבק, מפרידים בין העלים לבין הגבעולים ומייבשים היטב. קוצצים את העלים בעזרת סכין חדה (אפשרי במעבד מזון אך מומלץ פחות).
- 3. מוזגים את ציר העוף לסיר גדול, מביאים לרתיחה, מוסיפים את עלי המלוחיה ובוחשים היטב. מבשלים כ-10 דקות.
- 4. מועכים את השום עם מעט מלח ושמן. מוסיפים את הכוסברה וקורט פפריקה חריפה, ובוחשים היטב. מוסיפים את תערובת השום למלוחיה, מכסים ומבשלים . בוחשים מדי פעם, מתקנים תיבול ומגישים.
- מומלץ להגיש בתוספת אורז.