מרק מלוחיה בסיסי
שף נאשת עבאס ממסעדת "אל באבור והים" בעכו ממלמד איך מכינים מרק מלוחיה מצרי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 ק"ג עלי מלוחיה טריים, להשיג בכל השווקים בארץ
- 2 ליטר ציר עוף, או 2 ליטר מים + 3 כפות מרק עוף
- 3 שיני שום
- 2 כפות שמן
- 1 כף כוסברה טחונה
- פפריקה חריפה
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את העלים היטב מחול ומאבק, מפרידים בין העלים לבין הגבעולים ומייבשים היטב. קוצצים את העלים בעזרת סכין חדה (אפשרי במעבד מזון אך מומלץ פחות).
- 2. מוזגים את ציר העוף לסיר גדול, מביאים לרתיחה, מוסיפים את עלי המלוחיה ובוחשים היטב. מבשלים כ-10 דקות.
- 3. מועכים את השום עם מעט מלח ושמן. מוסיפים את הכוסברה וקורט פפריקה חריפה, ובוחשים היטב. מוסיפים את תערובת השום למלוחיה, מכסים ומבשלים עוד 2 דקות. בוחשים מדי פעם, מתקנים תיבול ומגישים.