וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מלוחיה עם יוגורט

מרק המלוחיה הירוק העשוי מהעלים הבשרניים עשה עלייה לארץ ממצרים בשנות ה-30 של המאה ה-20. שף נאשת עבאס ממסעדת "אל באבור והים" מכין מרק מלוחיה עם יוגורט.

מתכון מאת: נשאת עבאס, מערכת וואלה

מלוחיה של נאשת עבאס ממסעדת אל באבור והים מעכו. נמרוד סונדרס
מלוחיה של נאשת עבאס ממסעדת אל באבור והים מעכו

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1 ק"ג עלי מלוחיה טריים, להשיג בכל השווקים בארץ
  • 2 ליטר ציר עוף, או 2 ליטר מים + 3 כפות מרק עוף
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף כוסברה טחונה
  • פפריקה חריפה
  • מלח
  • פלפל
  • 250 מ"ל יוגורט
  • צלח פלפל

אופן ההכנה

  • 1.שוטפים את העלים היטב מחול ומאבק, מפרידים בין העלים לבין הגבעולים ומייבשים היטב. קוצצים את העלים בעזרת סכין חדה (אפשרי במעבד מזון אך מומלץ פחות).
  • 2. מוזגים את ציר העוף לסיר גדול, מביאים לרתיחה, מוסיפים את עלי המלוחיה ובוחשים היטב. מבשלים כ-10 דקות.
  • 3. מועכים את השום עם מעט מלח ושמן. מוסיפים את הכוסברה וקורט פפריקה חריפה, ובוחשים היטב. מוסיפים את תערובת השום למלוחיה, מכסים ומבשלים עוד 2 דקות. בוחשים מדי פעם, מתקנים תיבול .
  • 3. מכניסים יוגורט, מלח ופלפל למקצף עם בלוני גז ומנערים היטב. מזלפים פרחים מעל מרק המלוחיה הבסיסי, ומגישים.
  • אם אין מקצף אפשר לעבוד עם בלנדר מוט או עם מקצף ידני ללא בלוני גז.
  • מגישים לצד אורז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully