מתכונים חמים

מלוחיה עם יוגורט

מרק המלוחיה הירוק העשוי מהעלים הבשרניים עשה עלייה לארץ ממצרים בשנות ה-30 של המאה ה-20. שף נאשת עבאס ממסעדת "אל באבור והים" מכין מרק מלוחיה עם יוגורט.

מתכון מאת: נשאת עבאס, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מלוחיה של נאשת עבאס ממסעדת אל באבור והים מעכו

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1 ק"ג עלי מלוחיה טריים, להשיג בכל השווקים בארץ
  • 2 ליטר ציר עוף, או 2 ליטר מים + 3 כפות מרק עוף
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף כוסברה טחונה
  • פפריקה חריפה
  • מלח
  • פלפל
  • 250 מ"ל יוגורט
  • צלח פלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.שוטפים את העלים היטב מחול ומאבק, מפרידים בין העלים לבין הגבעולים ומייבשים היטב. קוצצים את העלים בעזרת סכין חדה (אפשרי במעבד מזון אך מומלץ פחות).
  • 2. מוזגים את ציר העוף לסיר גדול, מביאים לרתיחה, מוסיפים את עלי המלוחיה ובוחשים היטב. מבשלים כ-10 דקות.
  • 3. מועכים את השום עם מעט מלח ושמן. מוסיפים את הכוסברה וקורט פפריקה חריפה, ובוחשים היטב. מוסיפים את תערובת השום למלוחיה, מכסים ומבשלים עוד 2 דקות. בוחשים מדי פעם, מתקנים תיבול .
  • 3. מכניסים יוגורט, מלח ופלפל למקצף עם בלוני גז ומנערים היטב. מזלפים פרחים מעל מרק המלוחיה הבסיסי, ומגישים.
  • אם אין מקצף אפשר לעבוד עם בלנדר מוט או עם מקצף ידני ללא בלוני גז.
  • מגישים לצד אורז.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully