- 1. הכנת המרק: שוטפים היטב את כל הירקות החתוכים ומניחים בסיר עמוק וגדול.
-
- 2. מוסיפים את שוקי העוף, התבלינים והשמן ומאדים על אש גבוהה כ-10 דקות תוך כדי ערבוב והקפצה של כל תכולת הסיר.
-
- 3.מוסיפים את גרגרי החומוס ומים עד כדי כיסוי הירקות.
-
- 4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד לריכוך הירקות.
-
- 5. הכנת הקוסקוס: שופכים את הסולת לקערה גדולה ורחבה, ויוצקים את השמן תוך כדי ערבוב ידני בסיבובים. משהים ל- 5 דקות מנוחה.
-
- 6. בינתיים מרתיחים בסיר הקוסקוס מים עד שני שליש מגובה הסיר.
-
- 7. שופכים על הסולת את 3/4 כוס המים הקרים, תוך כדי ערבוב ידני. משהים 5 דקות ואז מעבירים למסננת עם חורים בינוניים ומנפים את הסולת, שוב תוך כדי ערבוב ידני.
-
- 7. מעבירים את הסולת שנופתה לסיר האידוי של הקוסקוס, מניחים על הסיר עם המים הרותחים, מכסים עם מכסה אטום ומאדים כ-45 דקות.
-
- 8. שופכים את הקוסקוס המאודה לקערה רחבה, יוצקים את כוס המים הנוספת ופותחים את הסולת עם כף עץ על מנת שהמים שהוספנו ייספגו בה היטב. ממתינים שתתקרר ומעבירים את הסולת במסננת שוב.
-
- 9. מחזירים את הקוסקוס לסיר האידוי, על גבי סיר המים הרותחים (צריך להוסיף עוד מים לסיר בפעם השנייה מכיוון שהמים התאדו מהפעם הראשונה). מאדים שוב 30 דקות, שופכים לקערה הגדולה ועל זה יוצקים את כוס המים הקרים האחרונה.
-
- 10. מערבבים היטב תוך כדי שמפוררים גושים שהתהוו. מעבירים לצלחות.
-
- 11. יוצקים מהמרק על צלחת עם קוסקוס ומגישים.