פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      מרק עוף לימוני

      הסוד הוא לא רק הטעם אלא גם הצלילות הודות לניקוי יסודי של העוף לפני הבישול וגם ניקוי קפדני שלו בזמן הבישול. למרות שמשיגים מרק עשיר ע"י שימוש בעוף שלם, ניתן להכין מרק זה גם על ידי שימוש בחזה עוף בלבד.טיפ: ניתן להוסיף מעט עלי חמציץ למרק המבושל כדי להגביר את

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק עוף (מגד גוזני)
      מרק עוף (מגד גוזני)

      מצרכים

      • ל-8 מנות
      • ו עוף גדול, מחולק ל-8 חתיכות
      • 1 בצל גדול או 2 בינוניים
      • 2 גזרים גדולים או 4 בינוניים
      • 4 גבעולי סלרי עם עלים
      • 2 שורש קטנים/ מקולפים עם עלים
      • 1 סלרי שורש מקולף (לא הכרחי)
      • 1/2 קילו דלעת או דלורית (מומלץ מאד!)
      • חופן קטן פטרוזיליה
      • חופן קטן שמיר
      • מלח ופלפל לפי הטעם
      • ¾ כוס מיץ לימון סחוט טרי (לא הכרחי)

      אופן ההכנה

      • 1. שוטפים את העוף במים קרים. מעבירים לקערה גדולה ויוצקים למעלה מים רותחים. מעמידים בצד 2-3 דקות. מסננים ובעזרת סכין חדה משפשפים את עור העוף להוצאת עודפי שומן, הבשר הקשה סביב הרגלים ושאריות נוצות. שוטפים שוב במים קרים, מייבשים במגבת נייר ושמים על צלחת.
      • 2. בסיר גדול , מביאים לרתיחה 5-6 ליטר מים עם 2 כפיות מלח. מוסיפים את העוף ומביאים שוב לרתיחה על חום בינוני-גבוה. בעזרת כף מחוררת, מורידים חתיכות שומן וקצף מלמעלה (בעוף אורגני יש מעט מאד). בוחשים מתחתית הסיר כדי לשחרר עוד חתיכות שומן ומוציאים גם אותן. ממשיכים לסנן/לנקות את המרק עד שהוא צלול לגמרי (אצל האימא שלי התהליך דורש כ-10 דקות).
      • 3. מנמיכים את האש ומוסיפים את הבצל (עם הקליפה, שטופה). חוצים את הירקות ומוספים לסיר. מביאים שוב לרתיחה על חום בינוני-גבוהה. מורידים את האש ומכסים חלקית. מבשלים שעה וחצי ומורידים חתיכות שומן שצפות למעלה.
      • 4. שוטפים את עשבי התיבול ומניחים על המרק. מכסים ומבשלים 2 דקות. אם לא מגישים מיד, מורידים מן האש ושומרים בצד מכוסה, עד שהמרק מגיע לטמפרטורת החדר. מסננים את המרק ומוסיפים בשלב זה עלי החמציץ קצוצים אם רוצים, ומבשלים עוד 15 דקות. אפשר להחזיר למרק פיסות עוף וגזר מבושל פרוס (רצוי לחמם אותם בנפרד).
      • 5. מחלקים בין קעריות. מוסיפים כפית וחצי מיץ לימון לכל קערה בוחשים ומגישים.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -