- 1. שוטפים את העוף במים קרים. מעבירים לקערה גדולה ויוצקים למעלה מים רותחים. מעמידים בצד 2-3 דקות. מסננים ובעזרת סכין חדה משפשפים את עור העוף להוצאת עודפי שומן, הבשר הקשה סביב הרגלים ושאריות נוצות. שוטפים שוב במים קרים, מייבשים במגבת נייר ושמים על צלחת.
-
- 2. בסיר גדול , מביאים לרתיחה 5-6 ליטר מים עם 2 כפיות מלח. מוסיפים את העוף ומביאים שוב לרתיחה על חום בינוני-גבוה. בעזרת כף מחוררת, מורידים חתיכות שומן וקצף מלמעלה (בעוף אורגני יש מעט מאד). בוחשים מתחתית הסיר כדי לשחרר עוד חתיכות שומן ומוציאים גם אותן. ממשיכים לסנן/לנקות את המרק עד שהוא צלול לגמרי (אצל האימא שלי התהליך דורש כ-10 דקות).
-
- 3. מנמיכים את האש ומוסיפים את הבצל (עם הקליפה, שטופה). חוצים את הירקות ומוספים לסיר. מביאים שוב לרתיחה על חום בינוני-גבוהה. מורידים את האש ומכסים חלקית. מבשלים שעה וחצי ומורידים חתיכות שומן שצפות למעלה.
-
- 4. שוטפים את עשבי התיבול ומניחים על המרק. מכסים ומבשלים 2 דקות. אם לא מגישים מיד, מורידים מן האש ושומרים בצד מכוסה, עד שהמרק מגיע לטמפרטורת החדר. מסננים את המרק ומוסיפים בשלב זה עלי החמציץ קצוצים אם רוצים, ומבשלים עוד 15 דקות. אפשר להחזיר למרק פיסות עוף וגזר מבושל פרוס (רצוי לחמם אותם בנפרד).
-
- 5. מחלקים בין קעריות. מוסיפים כפית וחצי מיץ לימון לכל קערה בוחשים ומגישים.