וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק מיסו יפני (מיזושירו)

עשוי מחומרים פשוטים – מים, אצות ים ומיסו, מרק מיסו הוא מלא בערך תזונתי: הוא מכיל ויטמין 12B ואנזימים חיוביים (פרוביוטיקה) עם פעילות דומה לאלה שביוגורט, שמחזקים את הקיבה, אצות ים שהן מקור מצוין לסידן, פטריות שיטאקי, בצל וג'ינג'ר שמחזקים את מערכת החיסונית.

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה!

מרקים מהספר פשוט בריא של פיליס גלזר. דניה ויינר
"פשוט בריא", הוצאת מודן,
מרקים מהספר פשוט בריא של פיליס גלזר/דניה ויינר "פשוט בריא", הוצאת מודן

מצרכים למתכון

  • ל 4-6 מנות
  • 4 פטריות שיטאקי מיובשות
  • ½ כוס טופו חתוך לקוביות קטנטנות
  • 6 כוסות מים
  • חתיכת קומבו (אצה שניתן להשיג בחנויות טבע), בגודל כ-10 ס"מ
  • 3=4 כפות מיסו, רצוי מיסו בהיר
  • ½ כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
  • ½ כפית שמן שומשום כהה (לא הכרחי)
  • ¼ כוס בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

  • 1. מכסים את פטריות השיטאקי המיובשות במים רותחים ומשרים עד שהפטריות רכות, כחצי שעה. מסירים את הגבעולים (אני אוהבת ללעוס אותם) ופורסים דק.
  • 2. יוצקים את המים לסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מנגבים את אצת הקומבו במגבת נייר ומוסיפים לסיר. מבשלים על אש קטנה כ-–4-3 דקות ומוציאים (אסור להרתיח את הקומבו כי הוא הופך למר.) אפשר לייבש את הקומבו ולהשתמש בו עוד פעם או פעמיים. מסננים, מחזירים את הציר שנוצר לסיר ושומרים על אש קטנה.
  • 3. שמים את המיסו בקערה ומוסיפים לו ¼ כוס מציר הקומבו. מערבבים היטב (בדומה לערבוב טחינה) ובוחשים לתוך הציר.
  • 4. מוסיפים למרק את הפטריות, הטופו והג'ינג'ר ומבשלים על אש הכי קטנה 3 דקות.
  • מוסיפים את שמן השומשום אם רוצים, מעטרים בבצל הירוק ומגישים.
  • 5. שותים חליטת זרעי שומר או אניס.
  • גיוון: אפשר להוסיף למרק 1 כף אצת ווקמה שהושרה 10 דקות במים או עד שמתנפח. מוסיפים למרק עם הפטריות. ניתן גם להוסיף ראשי אספרגוס או אפונת שלג טריים חצויים חלוטים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully