- 1. מכסים את פטריות השיטאקי המיובשות במים רותחים ומשרים עד שהפטריות רכות, כחצי שעה. מסירים את הגבעולים (אני אוהבת ללעוס אותם) ופורסים דק.
-
- 2. יוצקים את המים לסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מנגבים את אצת הקומבו במגבת נייר ומוסיפים לסיר. מבשלים על אש קטנה כ-4-3 דקות ומוציאים (אסור להרתיח את הקומבו כי הוא הופך למר.) אפשר לייבש את הקומבו ולהשתמש בו עוד פעם או פעמיים. מסננים, מחזירים את הציר שנוצר לסיר ושומרים על אש קטנה.
-
- 3. שמים את המיסו בקערה ומוסיפים לו ¼ כוס מציר הקומבו. מערבבים היטב (בדומה לערבוב טחינה) ובוחשים לתוך הציר.
-
- 4. מוסיפים למרק את הפטריות, הטופו והג'ינג'ר ומבשלים על אש הכי קטנה 3 דקות.
-
- מוסיפים את שמן השומשום אם רוצים, מעטרים בבצל הירוק ומגישים.
-
- 5. שותים חליטת זרעי שומר או אניס.
-
- גיוון: אפשר להוסיף למרק 1 כף אצת ווקמה שהושרה 10 דקות במים או עד שמתנפח. מוסיפים למרק עם הפטריות. ניתן גם להוסיף ראשי אספרגוס או אפונת שלג טריים חצויים חלוטים.