ריזוטו גריסי פנינה
זמן הבישול שלהם קצר, הם נחשבים למזון בריא ומצטיינים במרקם עיסתי ודביק. אורלי פלאי מעניקה מתכון לריזוטו גריסי פנינה עם עגבניות וחציל קלוי מבלי לערבב כל הזמן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 2 כוסות גריסי פנינה
- 1 בצל קצוץ דק
- 3 כפות שמן זית
- 4 גבעולי תימין
- 1 כוס חציל קלוי
- 1/2 כוס רסק עגבניות חלק
- 4 כוסות ציר ירקות או מים
- 2 כפות שמרי בירה
- מלח ופלפל
- לא חובה
- פרמזן
אופן ההכנה
- 1. מטגנים בצל בסיר עם שמן זית ותימין 5 דקות או עד לריכוך והזהבה קלה.
- 2. מוסיפים את הגריסים ומטגנים יחד עוד 2 דקות.
- 3. מוסיפים לסיר חציל קלוי ורסק עגבניות ומערבבים דקה-שתיים.
- 4. יוצקים לסיר ציר ירקות או מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים, מכסים ומבשלים כחצי שעה. בודקים את מידת הריכוך של הגרגרים ואם הם רכים מתבלים בשמרי בירה. אם לא מוסיפים עוד נוזלים וממשיכים לבשל עוד כמה דקות.
- 5. מוסיפים עוד תימין לקישוט, זילוף שמן זית ופרמזן אם חייבים ומתענגים.