מרק חומוס, שום וירקות
מרק עם ירקות שורש שמחזקים את מערכת החיסונית, חלבון הודות לחומוס, והמון המון שום. טיפ: כדי לשמור את ויטמין C הרב בפלפל האדום, רצוי להכניס אותו בסוף הבישול.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5 סועדים
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 10 שיני שום מקולפים וכתושים
- 2 גזרים, קצוצים דק
- 1 לפת, מקולף וקצוץ דק
- 1 קולרבי, מקולף וקצוץ דק לקוביות
- 1 שורש פטרוזיליה, מנוקה וקצוץ דק לקוביות
- 1 בטטה, מקולף וקצוץ דק לקוביות
- 1 פלפל אדום, קצוץ דק לקוביות
- כף וחצי רסק עגבניות, רצוי אורגני
- פלפל שחור גרוס בנדיבות
- 2 כפיות מלח
- קורט סוכר או מעט דבש
- 500 גרם גרגירי חומוס, מבושלים (או קפואים מופשרים)
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצל הגדול בשתי כפות של שמן זית,מוסיפים 6 שיני שום קצוצות ומשחימים קלות.
- 2. מוסיפים את שאר קוביות הירקות ומטגנים קלות.
- 3. מוסיפים רסק עגבניות, פלפל, מלח וסוכר או דבש ו-6 כוסות מים. מכסים ומבשלים עד שכל הירקות מתרככים. מוסיפים כ- 500 גרם גרגירי חומוס שבושלו מראש.
- 4. כותשים לתוך הסיר עוד 4 שיני שום וממשיכים לבשל עוד כ- 20 דקות (או מבשלים עוד 20 דקות ומוסיפים את השום לפני ההגשה.)