וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק חומוס, שום וירקות

מרק עם ירקות שורש שמחזקים את מערכת החיסונית, חלבון הודות לחומוס, והמון המון שום. טיפ: כדי לשמור את ויטמין C הרב בפלפל האדום, רצוי להכניס אותו בסוף הבישול.

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה

מרקים מהספר פשוט בריא של פיליס גלזר. דניה ויינר
"פשוט בריא", הוצאת מודן,
מרקים מהספר פשוט בריא של פיליס גלזר/דניה ויינר "פשוט בריא", הוצאת מודן

מצרכים למתכון

  • ל-5 סועדים
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 10 שיני שום מקולפים וכתושים
  • 2 גזרים, קצוצים דק
  • 1 לפת, מקולף וקצוץ דק
  • 1 קולרבי, מקולף וקצוץ דק לקוביות
  • 1 שורש פטרוזיליה, מנוקה וקצוץ דק לקוביות
  • 1 בטטה, מקולף וקצוץ דק לקוביות
  • 1 פלפל אדום, קצוץ דק לקוביות
  • כף וחצי רסק עגבניות, רצוי אורגני
  • פלפל שחור גרוס בנדיבות
  • 2 כפיות מלח
  • קורט סוכר או מעט דבש
  • 500 גרם גרגירי חומוס, מבושלים (או קפואים מופשרים)

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את הבצל הגדול בשתי כפות של שמן זית,מוסיפים 6 שיני שום קצוצות ומשחימים קלות.
  • 2. מוסיפים את שאר קוביות הירקות ומטגנים קלות.
  • 3. מוסיפים רסק עגבניות, פלפל, מלח וסוכר או דבש ו-6 כוסות מים. מכסים ומבשלים עד שכל הירקות מתרככים. מוסיפים כ- 500 גרם גרגירי חומוס שבושלו מראש.
  • 4. כותשים לתוך הסיר עוד 4 שיני שום וממשיכים לבשל עוד כ- 20 דקות (או מבשלים עוד 20 דקות ומוסיפים את השום לפני ההגשה.)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully