מתכונים חמים

מלוחייה עם אורז

מנה שמככבת בארוחת האיפטר- שבירת צום הרמאדן. עלי המלוחייה מעניקים את הטעם הייחודי שלהם, עבורו שווה לצום ולבנות כל היום את הרעב.

מתכון מאת: נרימן אליוואט, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

ארוחת רמאדן

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 סועדים
  • 1/2 קילו עלי מלוחייה
  • 4 כוסות ציר עוף
  • ראש שום שלם חתוך ל-4
  • לאורז:
  • 2 כוסות אורז
  • 1/2 כפית כורכום
  • להגשה: לימון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מנקים את העלים: שוטפים את המלוחייה היטב ומפרידים כל עלה מהגבעול. מייבשים את העלים על גבי מגבת מעל למסננת.
  • משאירים ללילה להגיר נוזלים.
  • 2. למחרת חותכים את העלים דק עם סכין קעורה בעלת שתי ידיות.
  • 3. מעבירים לסיר את המלוחייה, מוסיפים את ציר העוף והשום. מבשלים עד להסמכה, כחצי שעה, עד שנוצר מעין רוטב מלוחייה סמיך.
  • 4. מבשלים אורז עם כורכום לפי השיטה המועדפת עליכם.
  • 5. מרכיבים את המנה: מניחים את המלוחייה על האורז, סוחטים מעל לימון ואוכלים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully