וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מלוחייה עם אורז

מנה שמככבת בארוחת האיפטר- שבירת צום הרמאדן. עלי המלוחייה מעניקים את הטעם הייחודי שלהם, עבורו שווה לצום ולבנות כל היום את הרעב.

מתכון מאת: נרימן אליוואט, מערכת וואלה

ארוחת רמאדן. בן קלמר
ארוחת רמאדן

מצרכים למתכון

  • ל-6 סועדים
  • 1/2 קילו עלי מלוחייה
  • 4 כוסות ציר עוף
  • ראש שום שלם חתוך ל-4
  • לאורז:
  • 2 כוסות אורז
  • 1/2 כפית כורכום
  • להגשה: לימון

אופן ההכנה

  • 1. מנקים את העלים: שוטפים את המלוחייה היטב ומפרידים כל עלה מהגבעול. מייבשים את העלים על גבי מגבת מעל למסננת.
  • משאירים ללילה להגיר נוזלים.
  • 2. למחרת חותכים את העלים דק עם סכין קעורה בעלת שתי ידיות.
  • 3. מעבירים לסיר את המלוחייה, מוסיפים את ציר העוף והשום. מבשלים עד להסמכה, כחצי שעה, עד שנוצר מעין רוטב מלוחייה סמיך.
  • 4. מבשלים אורז עם כורכום לפי השיטה המועדפת עליכם.
  • 5. מרכיבים את המנה: מניחים את המלוחייה על האורז, סוחטים מעל לימון ואוכלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully