פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מלוחייה עם אורז

      מנה שמככבת בארוחת האיפטר- שבירת צום הרמאדן. עלי המלוחייה מעניקים את הטעם הייחודי שלהם, עבורו שווה לצום ולבנות כל היום את הרעב.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ארוחת רמאדן (בן קלמר)
      ארוחת רמאדן (בן קלמר)

      מצרכים

      • ל-6 סועדים
      • 1/2 קילו עלי מלוחייה
      • 4 כוסות ציר עוף
      • ראש שום שלם חתוך ל-4
      • לאורז:
      • 2 כוסות אורז
      • 1/2 כפית כורכום
      • להגשה: לימון

      אופן ההכנה

      • 1. מנקים את העלים: שוטפים את המלוחייה היטב ומפרידים כל עלה מהגבעול. מייבשים את העלים על גבי מגבת מעל למסננת.
      • משאירים ללילה להגיר נוזלים.
      • 2. למחרת חותכים את העלים דק עם סכין קעורה בעלת שתי ידיות.
      • 3. מעבירים לסיר את המלוחייה, מוסיפים את ציר העוף והשום. מבשלים עד להסמכה, כחצי שעה, עד שנוצר מעין רוטב מלוחייה סמיך.
      • 4. מבשלים אורז עם כורכום לפי השיטה המועדפת עליכם.
      • 5. מרכיבים את המנה: מניחים את המלוחייה על האורז, סוחטים מעל לימון ואוכלים.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -