מלוחייה עם אורז
מנה שמככבת בארוחת האיפטר- שבירת צום הרמאדן. עלי המלוחייה מעניקים את הטעם הייחודי שלהם, עבורו שווה לצום ולבנות כל היום את הרעב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 סועדים
- 1/2 קילו עלי מלוחייה
- 4 כוסות ציר עוף
- ראש שום שלם חתוך ל-4
- לאורז:
- 2 כוסות אורז
- 1/2 כפית כורכום
- להגשה: לימון
אופן ההכנה
- 1. מנקים את העלים: שוטפים את המלוחייה היטב ומפרידים כל עלה מהגבעול. מייבשים את העלים על גבי מגבת מעל למסננת.
- משאירים ללילה להגיר נוזלים.
- 2. למחרת חותכים את העלים דק עם סכין קעורה בעלת שתי ידיות.
- 3. מעבירים לסיר את המלוחייה, מוסיפים את ציר העוף והשום. מבשלים עד להסמכה, כחצי שעה, עד שנוצר מעין רוטב מלוחייה סמיך.
- 4. מבשלים אורז עם כורכום לפי השיטה המועדפת עליכם.
- 5. מרכיבים את המנה: מניחים את המלוחייה על האורז, סוחטים מעל לימון ואוכלים.