מ?יינ?ה, מאפה מצות ובשר מצרי

מתכון מאת: ג'ולי אוזון, מערכת וואלה!
מיינה לפסח. נמרוד סונדרס
מיינה לפסח

מצרכים

  • ל-10 מנות:
  • 20 מצות
  • 1/4 כוס מים
  • 4 ביצים
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט בהרט
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס קמח מצה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • 2. מפוררים היטב את המצות בקערה בעזרת הידיים. מוסיפים לקערה מעט מים רק עד להרטבת המצות (עד רבע כוס מים).
  • 3. מוסיפים לקערה את שאר החומרים למעט קמח המצה. לאחר שכל הרכיבים עורבבו היטב מוסיפים את קמח המצה כדי לייצב את התערובת. מערבבים היטב לעיסה אחידה.
  • 4. משמנים תבנית, רצוי חד פעמית, בשמן קנולה/זית.
  • 5. אופים עד להשחמה כ-40 דקות.
  • אפשר להכין את המתכון גם בטיגון: מחממים מחבת משומנת, מחלקים את המסה שבקערה ל-3 ומטגנים בכל פעם שליש מהתערובת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully