מרק עוף צח עם קניידלך
הקלאסיקה של המטבח היהודי - הקניידלך, הוא אוורירי, חגיגי ונמס בפה. אז הגיע הזמן שתלמדו איך להכין מרק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
למרק
- 1ק״גכנפי עוף או גרונות
- 1עצם בקר
- 1בצל לבן
- 1סלרי
- 3גזרים
- 1לפת
- 1שורש פטרוזיליה
- 3עלי דפנה
- 5גרםגרגרי פלפל אנגלי שלם
- מלח , פלפל
לקניידלך (20-25 יחידות
- 250גרםקמח מצה
- 4ביצים מופרדות לחלמון וחלבון
- 1כוסמים פושרים
- ⅓כוסשמן
- מלח , פלפל
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מרק עוף צח עם קניידלך?
- 1ממלאים סיר גדול במים, מכניסים את הבשר והירקות ומביאים לרתיחה.
- 2מסירים את הקצף ואת השומן שצפים על פני המים, ומנמיכים את האש.
- 3מתבלים במלח, פלפל, פלפל אנגלי ועלי דפנה, ומבשלים לפחות כשעתיים.
- 4מסננים את הציר שהתקבל, ומניחים בצד.
- 5מכינים קניידלעך: מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף רך.
- 6מוסיפים את יתר החומרים, חוץ מקמח המצה, ובוחשים היטב.
- 7מוסיפים בהדרגה את קמח המצה וממשיכים לערבב, עד שמתקבלת מסה אחידה ורטובה. מתבלים במלח ופלפל.
- 8יוצרים כדורים בגודל פינג פונג בידיים רטובות. מבשלים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, עד שהקניידלך צפים.
- 9מגישים בתוך המרק.