וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עוף צח עם קניידלך

הקלאסיקה של המטבח היהודי - הקניידלך, הוא אוורירי, חגיגי ונמס בפה. אז הגיע הזמן שתלמדו איך להכין מרק

מתכון מאת: מיקי קפלן, מערכת וואלה

30 דקות עבודה,שלוש שעות סה"כ,קל להכנה,25 יחידות,5 סועדים
מרקים לפסח במטבחון. אילן עמיחי,
מרק עוף עם קניילדך של המטבחון/אילן עמיחי

מצרכים למתכון

  • למרק

    • 1ק״גכנפי עוף או גרונות
    • 1עצם בקר
    • 1בצל לבן
    • 1סלרי
    • 3גזרים
    • 1לפת
    • 1שורש פטרוזיליה
    • 3עלי דפנה
    • 5גרםגרגרי פלפל אנגלי שלם
    • מלח , פלפל
  • לקניידלך (20-25 יחידות

    • 250גרםקמח מצה
    • 4ביצים מופרדות לחלמון וחלבון
    • 1כוסמים פושרים
    • כוסשמן
    • מלח , פלפל

אופן ההכנה

איך מכינים מרק עוף צח עם קניידלך?

  • 1
    ממלאים סיר גדול במים, מכניסים את הבשר והירקות ומביאים לרתיחה.
  • 2
    מסירים את הקצף ואת השומן שצפים על פני המים, ומנמיכים את האש.
  • 3
    מתבלים במלח, פלפל, פלפל אנגלי ועלי דפנה, ומבשלים לפחות כשעתיים.
  • 4
    מסננים את הציר שהתקבל, ומניחים בצד.
  • 5
    מכינים קניידלעך: מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף רך.
  • 6
    מוסיפים את יתר החומרים, חוץ מקמח המצה, ובוחשים היטב.
  • 7
    מוסיפים בהדרגה את קמח המצה וממשיכים לערבב, עד שמתקבלת מסה אחידה ורטובה. מתבלים במלח ופלפל.
  • 8
    יוצרים כדורים בגודל פינג פונג בידיים רטובות. מבשלים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, עד שהקניידלך צפים.
  • 9
    מגישים בתוך המרק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully