מרק עוף צח עם קניידלך
הקלאסיקה של המטבח היהודי - הקניידלך, הוא אוורירי, חגיגי ונמס בפה. אז הגיע הזמן שתלמדו איך להכין מרק
מרק עוף עם קניילדך של המטבחון (צילום: יח"צ, אילן עמיחי)
מחשבון המרות
למרק
- 1 ק״גכנפי עוף או גרונות
- 1 עצם בקר
- 1 בצל לבן
- 1 סלרי
- 3 גזרים
- 1 לפת
- 1 שורש פטרוזיליה
- 3 עלי דפנה
- 5 גרםגרגרי פלפל אנגלי שלם
- מלח , פלפל
לקניידלך (20-25 יחידות
- 250 גרםקמח מצה
- 4 ביצים מופרדות לחלמון וחלבון
- 1 כוסמים פושרים
- ⅓ כוסשמן
- מלח , פלפל
איך מכינים מרק עוף צח עם קניידלך?
- 1ממלאים סיר גדול במים, מכניסים את הבשר והירקות ומביאים לרתיחה.
- 2מסירים את הקצף ואת השומן שצפים על פני המים, ומנמיכים את האש.
- 3מתבלים במלח, פלפל, פלפל אנגלי ועלי דפנה, ומבשלים לפחות כשעתיים.
- 4מסננים את הציר שהתקבל, ומניחים בצד.
- 5מכינים קניידלעך: מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף רך.
- 6מוסיפים את יתר החומרים, חוץ מקמח המצה, ובוחשים היטב.
- 7מוסיפים בהדרגה את קמח המצה וממשיכים לערבב, עד שמתקבלת מסה אחידה ורטובה. מתבלים במלח ופלפל.
- 8יוצרים כדורים בגודל פינג פונג בידיים רטובות. מבשלים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, עד שהקניידלך צפים.
- 9מגישים בתוך המרק.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה