מרק עוף צח עם קניידלך

הקלאסיקה של המטבח היהודי - הקניידלך, הוא אוורירי, חגיגי ונמס בפה. אז הגיע הזמן שתלמדו איך להכין מרק

מתכון מאת: מיקי קפלן, מערכת וואלה!
מרקים לפסח במטבחון. אילן עמיחי,
מרק עוף עם קניילדך של המטבחון(צילום: אילן עמיחי)

מצרכים

  • למרק

    • 1 ק״גכנפי עוף או גרונות
    • 1 עצם בקר
    • 1 בצל לבן
    • 1 סלרי
    • 3 גזרים
    • 1 לפת
    • 1 שורש פטרוזיליה
    • 3 עלי דפנה
    • 5 גרםגרגרי פלפל אנגלי שלם
    • מלח , פלפל
  • לקניידלך (20-25 יחידות

    • 250 גרםקמח מצה
    • 4 ביצים מופרדות לחלמון וחלבון
    • 1 כוסמים פושרים
    • כוסשמן
    • מלח , פלפל

אופן ההכנה

איך מכינים מרק עוף צח עם קניידלך?

  • 1ממלאים סיר גדול במים, מכניסים את הבשר והירקות ומביאים לרתיחה.
  • 2מסירים את הקצף ואת השומן שצפים על פני המים, ומנמיכים את האש.
  • 3מתבלים במלח, פלפל, פלפל אנגלי ועלי דפנה, ומבשלים לפחות כשעתיים.
  • 4מסננים את הציר שהתקבל, ומניחים בצד.
  • 5מכינים קניידלעך: מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף רך.
  • 6מוסיפים את יתר החומרים, חוץ מקמח המצה, ובוחשים היטב.
  • 7מוסיפים בהדרגה את קמח המצה וממשיכים לערבב, עד שמתקבלת מסה אחידה ורטובה. מתבלים במלח ופלפל.
  • 8יוצרים כדורים בגודל פינג פונג בידיים רטובות. מבשלים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, עד שהקניידלך צפים.
  • 9מגישים בתוך המרק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully