מרק עוף עם טורטליני ופרמזן
מתכון של השף אופיר וידבסקי ממסעדת 'ארמדה'.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1.75 ק"ג עוף שלם
- 4 גזרים, חתוכים לחצאים(לאורך)
- 3 בצלים מקולפים
- 6 מקלות סלרי חתוכים לפרוסות עם מעט עלים
- 6 עגבניות שרי מעוכות קלות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 4 ליטר מים
- מלח לפי הטעם
- 50 גרם פרמז'ן
אופן ההכנה
- 1. שמים את כל החומרים בסיר ומבשלים עד לרתיחה קלה.
- 2. מנמיכים את הלהבה לחום נמוך מאוד, מכסים את הסיר ומבשלים למשך שעה וחצי.
- 3. מוציאים את העוף והירקות מהסיר ומסננים את הנוזל.
- 4. לפני ההגשה מחממים את הנוזל ומוסיפים טורטליני (ניתן לרכוש טורטליני בחנויות פסטה או בסופר. רצוי במילוי עוף או גבינה).
- 5. כאשר הפסטה אל-דנטה מגישים מיד עם הירקות, חתיכות עוף ומעט פרמז'ן מגורד.