מרק תימני של תמר קפלינסקי
מרק רגל תימני עם קניידלך
מרק תימני (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- כמות: עבור 6 סועדים
- למרק:
- 4 כרעיים של עוף
- 4 תפ"א בינוניים חתוכים לרבעים
- 1 בצל לבן
- 1 בצל ירוק
- 6 עלי סלרי
- 3 כפות חוויג' מרק
- 1 כף מלח ים
- 8 שיניים שום
- 2 גזרים
- לקניידלך (10 יחידות):
- 1 כוס קמח מצה
- 1 ביצה
- בצל בינוני קצוץ דק ומטוגן
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- 1. המרק: בסיר בינוני מניחים את הכרעיים, יוצקים מעל מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים כחצי שעה.
- 2. מוסיפים את הירקות והתבלינים ומבשלים יחד עוד כשעה.
- 3. הקניידלך: מערבבים את הקמח בקערה עם המלח והפלפל, מוסיפים חצי כוס מים רותחים, מערבבים ומניחים בצד לחצי שעה.
- 4. מוסיפים את הביצה והבצל המטוגן ומערבבים.
- 5. מרתיחים בסיר 3 כוסות מים עם קורט מלח. כאשר המים רותחים, יוצרים עיגולים ומכניסים לסיר. נותנים לקניידלך
- לצוף, ממשיכים לבשל עוד 7 דקות ומוציאים אותם עם כף מחררת.
- 6. ההגשה: יוצקים את המרק לצלחות אישיות, מניחים בכל קערה 1-2 קניידלך ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה