פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק תימני של תמר קפלינסקי

      לסעודה המפסקת של יום כיפור בישלה לנו תמר קפלינסקי מרק רגל תימני עם קניידלך

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק תימני (נמרוד סונדרס)
      מרק תימני (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • כמות: עבור 6 סועדים
      • למרק:
      • 4 כרעיים של עוף
      • 4 תפ"א בינוניים חתוכים לרבעים
      • 1 בצל לבן
      • 1 בצל ירוק
      • 6 עלי סלרי
      • 3 כפות חוויג' מרק
      • 1 כף מלח ים
      • 8 שיניים שום
      • 2 גזרים
      • לקניידלך (10 יחידות):
      • 1 כוס קמח מצה
      • 1 ביצה
      • בצל בינוני קצוץ דק ומטוגן
      • קורט מלח
      • קורט פלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1. המרק: בסיר בינוני מניחים את הכרעיים, יוצקים מעל מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים כחצי שעה.
      • 2. מוסיפים את הירקות והתבלינים ומבשלים יחד עוד כשעה.
      • 3. הקניידלך: מערבבים את הקמח בקערה עם המלח והפלפל, מוסיפים חצי כוס מים רותחים, מערבבים ומניחים בצד לחצי שעה.
      • 4. מוסיפים את הביצה והבצל המטוגן ומערבבים.
      • 5. מרתיחים בסיר 3 כוסות מים עם קורט מלח. כאשר המים רותחים, יוצרים עיגולים ומכניסים לסיר. נותנים לקניידלך
      • לצוף, ממשיכים לבשל עוד 7 דקות ומוציאים אותם עם כף מחררת.
      • 6. ההגשה: יוצקים את המרק לצלחות אישיות, מניחים בכל קערה 1-2 קניידלך ומגישים.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -