מרק תימני של תמר קפלינסקי

מרק רגל תימני עם קניידלך

מתכון מאת: מערכת וואלה!
מרק תימני. נמרוד סונדרס
מרק תימני

מצרכים

  • כמות: עבור 6 סועדים
  • למרק:
  • 4 כרעיים של עוף
  • 4 תפ"א בינוניים חתוכים לרבעים
  • 1 בצל לבן
  • 1 בצל ירוק
  • 6 עלי סלרי
  • 3 כפות חוויג' מרק
  • 1 כף מלח ים
  • 8 שיניים שום
  • 2 גזרים
  • לקניידלך (10 יחידות):
  • 1 כוס קמח מצה
  • 1 ביצה
  • בצל בינוני קצוץ דק ומטוגן
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. המרק: בסיר בינוני מניחים את הכרעיים, יוצקים מעל מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים כחצי שעה.
  • 2. מוסיפים את הירקות והתבלינים ומבשלים יחד עוד כשעה.
  • 3. הקניידלך: מערבבים את הקמח בקערה עם המלח והפלפל, מוסיפים חצי כוס מים רותחים, מערבבים ומניחים בצד לחצי שעה.
  • 4. מוסיפים את הביצה והבצל המטוגן ומערבבים.
  • 5. מרתיחים בסיר 3 כוסות מים עם קורט מלח. כאשר המים רותחים, יוצרים עיגולים ומכניסים לסיר. נותנים לקניידלך
  • לצוף, ממשיכים לבשל עוד 7 דקות ומוציאים אותם עם כף מחררת.
  • 6. ההגשה: יוצקים את המרק לצלחות אישיות, מניחים בכל קערה 1-2 קניידלך ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully