מרק לקוסקוס
מרק לקוסקוס עשיר בטעמים עם ירקות ועוף - אורלי פלאי ברונשטיין עם מתכון פשוט וקל שאחרי שתכינו אותו פעם אחת, כנראה יהפוך להיות המרק לקוסקוס הקבוע שלכם. למתכון המלא >>>
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
למרק:
- 1כוסגרגרי חומוס שהושרו במים למשך לילה
- 2כפותשמן
- 1בצל קצוץ
- ½1 ליטריםמים
- 1גזר חתוך גס
- 1קישוא חתוך גס
- 3גבעולי סלרי עלים חתוכים גס
- ¼כרוב לבן חתוך גס
- 2שוקי עוף
- 300גרםדלעת חתוכה לקוביות
- 1כפיתכורכום
- מלח
- פלפל שחור
הגשה
- 1חבילהקוסקוס להכנה מהירה
- 2כפותשמן זית
- מלח
- ½1 כוסותמים רותחים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מרק לקוסקוס?
- 1מבשלים את גרגרי החומוס המושרים כשעה וחצי או עד לריכוך.
- 2מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.
- 3מוסיפים את הירקות ואת העוף. יוצקים את המים, מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גדולה עוד 40 דקות.
- 4מוסיפים לסיר את גרגרי החומוס המבושלים, מתבלים את המרק במלח, פלפל וכורכום. מבשלים עוד 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
- 5מכינים את הקוסקוס: מערבבים קוסקוס עם מלח ושמן. יוצקים מים רותחים, מערבבים, מכסים וממתינים 10 דקות. מאווררים את הגרגרים במזלג.
- 6מגישים את הקוסקוס עם המרק.