פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק כתף בקר וירקות

      מרק בשר וחוואייג' עם ירקות שורש, בניחוח עמוק של חורף

      10 מדרגים / 3.24 כוכבים

      מרקים במסעדת זופה (נמרוד סונדרס)
      מרקים במסעדת זופה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • -4-6 מנות:
      • 1 ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות
      • 1/2 דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
      • 1 ענף סלרי אמריקאי חתוך גס
      • 1/2 ק"ג בצל לבן קלוף ופרוס
      • 250 גרם גזר קלוף וחתוך לקוביות (3 גזרים גדולים)
      • 250 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות (2-3 תפוחי אדמה קטנים)
      • 2 עלי דפנה
      • פלפל שאטה לפי הטעם
      • 2 פלפל אנגלי
      • 1/2 כפית זרעי כוסברה
      • 1/2 כף חוויג' למרק
      • 1/2 3 ליטר ציר בקר/ עוף/ מים
      • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
      • שמן זית לטיגון
      • 2 שיני שום קצוצות גס

      אופן ההכנה

      • 1. מתבלים את קוביות הבשר במלח ופלפל שחור גרוס.
      • מטגנים בסיר חם את קוביות הבשר עד להשחמה.
      • 2. מוציאים את הבשר מהסיר ומחממים בשנית, מוסיפים שוב מעט שמן זית לטיגון ומטגנים את הבצל עם השום, עלי הדפנה, פלפל אנגלי, זרעי כוסברה ופלפל שאטה.
      • 3. מוסיפים את הגזר וממשיכים לבשל כשלוש דקות. מוסיפים את הסלרי האמריקאי ואת הדלעת וממשיכים לבשל כחמש דקות נוספות.
      • 4. מוסיפים את הבשר ואת החוויג' לסיר ומערבבים היטב.
      • 5. מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה.
      • 6. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעתיים וחצי.
      • 7. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת.
      • 8. מתבלים את המרק במלח ופלפל שחור גרוס ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
      מרק כתף בקר וירקות
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות