מרק כתף בקר וירקות

מרק בשר וחוואייג' עם ירקות שורש, בניחוח עמוק של חורף

מתכון מאת: קובי בנדלק ועופר אלמליח, מערכת וואלה!
מרקים במסעדת זופה

מצרכים

  • -4-6 מנות:
  • 1 ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות
  • 1/2 דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 ענף סלרי אמריקאי חתוך גס
  • 1/2 ק"ג בצל לבן קלוף ופרוס
  • 250 גרם גזר קלוף וחתוך לקוביות (3 גזרים גדולים)
  • 250 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות (2-3 תפוחי אדמה קטנים)
  • 2 עלי דפנה
  • פלפל שאטה לפי הטעם
  • 2 פלפל אנגלי
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה
  • 1/2 כף חוויג' למרק
  • 1/2 3 ליטר ציר בקר/ עוף/ מים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • שמן זית לטיגון
  • 2 שיני שום קצוצות גס

אופן ההכנה

  • 1. מתבלים את קוביות הבשר במלח ופלפל שחור גרוס.
  • מטגנים בסיר חם את קוביות הבשר עד להשחמה.
  • 2. מוציאים את הבשר מהסיר ומחממים בשנית, מוסיפים שוב מעט שמן זית לטיגון ומטגנים את הבצל עם השום, עלי הדפנה, פלפל אנגלי, זרעי כוסברה ופלפל שאטה.
  • 3. מוסיפים את הגזר וממשיכים לבשל כשלוש דקות. מוסיפים את הסלרי האמריקאי ואת הדלעת וממשיכים לבשל כחמש דקות נוספות.
  • 4. מוסיפים את הבשר ואת החוויג' לסיר ומערבבים היטב.
  • 5. מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה.
  • 6. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעתיים וחצי.
  • 7. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת.
  • 8. מתבלים את המרק במלח ופלפל שחור גרוס ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully