- 1. מכינים ממרח עלי סלק: מנקים את עלי הסלק מהגבעולים הלבנים ומשאירים רק את החלק הירוק. שוטפים היטב ומיבשים.
-
- 2. מטגנים את העלים במחבת עם מעט שמן, כ-10 דק', עד ליצירת מחית ירוקה. (יודעים שזה מוכן כשהשמן מקבל את הצבע הירוק של העלים). בזמן הטיגון מוסיפים מעט מלח.
-
- 3. בסיר נפרד מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן, כ-5-10 דק, עד להזהבה.
-
- 4. מוסיפים את הבשר החתוך, מחית המנגולד, השעועית הלבנה ומים עד לחצי קיבולת הסיר. מתבלים במרק העוף, פלפל שחור ומעט סוכר. מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כשעה.
-
- 5. מוסיפים סוכר, תפוחי האדמה והשום הכתוש. ממשיכים לבשל על אש קטנה קטנה עוד שעתיים. המהדרין משאירים את הסיר למשך לילה שלם על פלטת שבת. סמוך להגשה טועמים ומשלימים מלח לפי הטעם. (את המלח מוסיפים בסוף, כדי לא לעכב את בישול הקטניות).
-
- מגישים כמרק חורפי עשיר או כתוספת לתיבול הקוסקוס.