מרק שעועית וקבנוס עשיר בירקות
מתכון של ספידו-בר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גרם שעועית אדומה מושרות למשך לילה
- 250 גרם שעועית לבנה מושרות למשך לילה
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 גזרים חתוכים לקוביות
- 3 תפו"א בינוני חתוך לקוביות
- 3 רצועות קבנוס
- 2 כפות קמח
- 2 ביצים
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- מלח פלפל פפריקה
- 5 כפות שמן (עדיף תירס או קנולה)
אופן ההכנה
- 1. משחימים את הבצל בשמן. מוסיפים את הגזר והתפו"א ומאדים. מוסיפים את הקמח ליצירת רביכה עם מעט נוזלים (מים או ציר).
- 2. מוסיפים את השעועית והקבנוס, 5 ליטר מים או ציר עוף/ירקות (אם מוסיפים מים יש להוסיף כף אבקת מרק) ומביאים לרתיחה.
- 3. מכסים ומנמיכים את האש, מבשלים עד לריכוך כל המרכיבים, ומוסיפים מלח פלפל ופפריקה לפי הטעם.
- תוספת אפשרית: לאחר שהמרק מוכן טורפים 2 ביצים עם מלח ,פלפל ואבקת מרק. מרתיחים את המרק ויוצקים מהבלילה בעזרת כפית לתוך המרק ליצירת נטיפי ביצים.