וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק אפונה וקבנוס

מתכון של גרי אונטר מ"פטיסרי", תל אביב.

מתכון מאת: mouse.co.il

אפונה בתרמיליה. Artoday
אפונה בתרמיליה

מצרכים למתכון

  • ל-20 סועדים:
  • 1 ק"ג אפונה יבשה
  • 1 ראש סלרי קלוף ופרוס לפרוסות
  • 12 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 8 גזרים קלופים ופרוסים דק
  • 10 כפות אבקת מרק עוף
  • 6 בצלים לבנים בגודל בינוני חתוכים לרצועות דקות
  • 300 גרם חמאה
  • 7 שיני שום טרי כתושות
  • מלח ופלפל לבן
  • 2 ק"ג קבנוס פרוס לפרוסות
  • 10 ליטר מים חמים

אופן ההכנה

  • 1. משרים את האפונה היבשה למשך כל הלילה בסיר עם מים נקיים.
  • 2. מטגנים את הבצלים בחמאה עד להזהבתם. מוסיפים את השום ומטגנים עוד מספר רגעים.
  • 3. מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזרים והסלרי ומגטנים מספר דקות.
  • 4. מוסיפים לסיר את המים החמים, אבקת מרק העוף, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  • 5. מוסיפים לסיר את האפונה המושרית עם הנוזלים ומבשלים במשך כשעה על אש גבוהה. לאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך כ-20 דקות נוספות.
  • 6. מוסיפים את הקבנוס ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully