מרק אפונה וקבנוס
מתכון של גרי אונטר מ"פטיסרי", תל אביב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-20 סועדים:
- 1 ק"ג אפונה יבשה
- 1 ראש סלרי קלוף ופרוס לפרוסות
- 12 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 8 גזרים קלופים ופרוסים דק
- 10 כפות אבקת מרק עוף
- 6 בצלים לבנים בגודל בינוני חתוכים לרצועות דקות
- 300 גרם חמאה
- 7 שיני שום טרי כתושות
- מלח ופלפל לבן
- 2 ק"ג קבנוס פרוס לפרוסות
- 10 ליטר מים חמים
אופן ההכנה
- 1. משרים את האפונה היבשה למשך כל הלילה בסיר עם מים נקיים.
- 2. מטגנים את הבצלים בחמאה עד להזהבתם. מוסיפים את השום ומטגנים עוד מספר רגעים.
- 3. מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזרים והסלרי ומגטנים מספר דקות.
- 4. מוסיפים לסיר את המים החמים, אבקת מרק העוף, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- 5. מוסיפים לסיר את האפונה המושרית עם הנוזלים ומבשלים במשך כשעה על אש גבוהה. לאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך כ-20 דקות נוספות.
- 6. מוסיפים את הקבנוס ומגישים.