מרק בשר תימני
מתכון של השף ניר נדב מה"באגסי ביסטרו בר"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 1/2 קילו כתף בקר חתוך לקוביות
- 2 בצלים לבנים חתוכים גס
- צרור פטרוזיליה
- צרור כוסברה
- 3 עגבניות מגורדות
- 2 שיני שום
- 3 תפו"א חתוכים לקוביות
- 1.5 כפות חוואיג' למרק
- 1/2 כף כורכום
- 1/2 כף כמון
- 1/4 ליטר ציר בקר
- כף כוסברה יבשה טחונה
- כף שמן
אופן ההכנה
- 1. מטגנים טיגון קל בסיר עם שמן הזית את שיני השום והבצל.
- 2. מוסיפים 2 ליטר מים ואת ציר הבקר ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים את הבשר, צרור הכוסברה, צרור הפטרוזיליה והעגבניות ומביאים שוב לרתיחה.
- 3. לאחר שהמרק רתח בשנית מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים: הכורכום, החוואיג', הכמון והכוסברה היבשה ומבשלים במשך שעתיים. לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה 1/2 ליטר מים נוסף ומבשלים כעשרים דקות.
- מומלץ להגיש עם חילבה, טחינה ירוקה ולחם.