- 1. מעבירים את הסולת לקערה גדולה מספיק כדי שיהיה מספיק מקום לערבב (שימו לב שגודלה מתאים למיקרו). מערבבים עם המלח, יוצרים גומה במרכז ושופכים את השמן. מכניסים למיקרו ל-3 דקות.
-
- 2. מיד עם ההוצאה מהמיקרו, כשהסולת עוד חמה, מפוררים היטב עם מזלג. שופכים מסביב, על שולי הסולת והקערה (ולא באמצע) כוס מים פושרים ומכניסים למיקרו לעוד 3 דקות.
-
- 3. שוב: מיד כשהסולת חמה מפוררים היטב עם מזלג. שימו לב בשלב הזה יותר קשה לפורר את הסולת. אחרי שהסולת עובדה עם המזלג מוסיפים כוס מים נוספת ומחממים 3 דקות נוספות.
-
- 4. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
-
- 5. בפעם הרביעית והאחרונה מוציאים את הסולת מהמיקרו ומתחילים לפורר מעל מסננת. התומאה: קוסקוס אוורירי, אמיתי ומושלם.
-
-
- למרק:
-
- 1. קולפים את כל הירקות, חותכים לקוביות או רבעים.
-
- 2. מעבירים את הירקות לסיר מרק בינוני, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
-
- 2. מוסיפים את השמן. מתבלים במלח, קינמון וסוכר.
-
- 3. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי.