פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קוסקוס אמיתי להכנה במיקרו

      קוסקוס טעים ללא מאמץ

      33 מדרגים / 3.08 כוכבים

      אוכל מרוקאי (נמרוד סונדרס)
      אוכל מרוקאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 1/2 ק"ג סולת
      • 1/4 כוס שמן
      • 4 כוסות מים פושרים
      • 1 כפית מלח
      • 1 מסננת לקוסקוס (חורים גדולים)
      • מרק קוסקוס
      • חומרים ל-6 מנות:
      • 3 גזרים
      • 3 קישואים
      • 1 בצל
      • 1 קולורבי
      • חתיכה בינונית של דלעת
      • 2 תפוחי אדמה
      • 1 כף מלח
      • 1/4 כוס שמן
      • 1 כפית קינמון
      • 3- 4 כפות סוכר (תלוי עד כמה אתם אוהבים את המרק מתוק)

      אופן ההכנה

      • 1. מעבירים את הסולת לקערה גדולה מספיק כדי שיהיה מספיק מקום לערבב (שימו לב שגודלה מתאים למיקרו). מערבבים עם המלח, יוצרים גומה במרכז ושופכים את השמן. מכניסים למיקרו ל-3 דקות.
      • 2. מיד עם ההוצאה מהמיקרו, כשהסולת עוד חמה, מפוררים היטב עם מזלג. שופכים מסביב, על שולי הסולת והקערה (ולא באמצע) כוס מים פושרים ומכניסים למיקרו לעוד 3 דקות.
      • 3. שוב: מיד כשהסולת חמה מפוררים היטב עם מזלג. שימו לב – בשלב הזה יותר קשה לפורר את הסולת. אחרי שהסולת עובדה עם המזלג מוסיפים כוס מים נוספת ומחממים 3 דקות נוספות.
      • 4. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
      • 5. בפעם הרביעית והאחרונה מוציאים את הסולת מהמיקרו ומתחילים לפורר מעל מסננת. התומאה: קוסקוס אוורירי, אמיתי ומושלם.
      • למרק:
      • 1. קולפים את כל הירקות, חותכים לקוביות או רבעים.
      • 2. מעבירים את הירקות לסיר מרק בינוני, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
      • 2. מוסיפים את השמן. מתבלים במלח, קינמון וסוכר.
      • 3. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -