וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קוסקוס אמיתי להכנה במיקרו

קוסקוס טעים ללא מאמץ

מתכון מאת: אוסי לנקרי, מערכת וואלה

אוכל מרוקאי. נמרוד סונדרס
אוכל מרוקאי

מצרכים למתכון

  • 1/2 ק"ג סולת
  • 1/4 כוס שמן
  • 4 כוסות מים פושרים
  • 1 כפית מלח
  • 1 מסננת לקוסקוס (חורים גדולים)
  • מרק קוסקוס
  • חומרים ל-6 מנות:
  • 3 גזרים
  • 3 קישואים
  • 1 בצל
  • 1 קולורבי
  • חתיכה בינונית של דלעת
  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית קינמון
  • 3- 4 כפות סוכר (תלוי עד כמה אתם אוהבים את המרק מתוק)

אופן ההכנה

  • 1. מעבירים את הסולת לקערה גדולה מספיק כדי שיהיה מספיק מקום לערבב (שימו לב שגודלה מתאים למיקרו). מערבבים עם המלח, יוצרים גומה במרכז ושופכים את השמן. מכניסים למיקרו ל-3 דקות.
  • 2. מיד עם ההוצאה מהמיקרו, כשהסולת עוד חמה, מפוררים היטב עם מזלג. שופכים מסביב, על שולי הסולת והקערה (ולא באמצע) כוס מים פושרים ומכניסים למיקרו לעוד 3 דקות.
  • 3. שוב: מיד כשהסולת חמה מפוררים היטב עם מזלג. שימו לב – בשלב הזה יותר קשה לפורר את הסולת. אחרי שהסולת עובדה עם המזלג מוסיפים כוס מים נוספת ומחממים 3 דקות נוספות.
  • 4. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
  • 5. בפעם הרביעית והאחרונה מוציאים את הסולת מהמיקרו ומתחילים לפורר מעל מסננת. התומאה: קוסקוס אוורירי, אמיתי ומושלם.
  • למרק:
  • 1. קולפים את כל הירקות, חותכים לקוביות או רבעים.
  • 2. מעבירים את הירקות לסיר מרק בינוני, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  • 2. מוסיפים את השמן. מתבלים במלח, קינמון וסוכר.
  • 3. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully