וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קוסקוס חורפי אולטמטיבי

השף הישראלי הכי מצליח בלונדון מכין קוסקוס מושקע לימים הקרים

מתכון מאת: יותם אוטולנגי, מערכת וואלה

קוס קוס ירקות. שלומי גבאי
קוס קוס ירקות

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות ברוחב 2 ס"מ
  • 2 גזרים לבנים בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות ברוחב 2 ס"מ
  • 8 בצלי שאלוט קלופים
  • 2 מקלות קינמון
  • 4 כוכבי אניס
  • 3 עלי דפנה
  • 5 כפיות שמן זית
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/4כפית כורכום טחון
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 1/4 כפית צ'ילי יבש
  • 300 גרם דלעת או דלורית קלופה וחתוכה לחתיכות בגודל 2 ס"מ
  • 1/2 כוס משמש מיובש, חתוך גס
  • כוס גרגירי חומוס שהושרה במשך לילה ובושל
  • כוס וחצי מנוזלי החומוס המבושל ו/או מים
  • 170 גרם קוסקוס
  • חופן גבעולי זעפרן
  • 260 מ"ל ציר ירקות רותח (כוס ושתי כפות)
  • 20 גרם חמאה שבורה לחתיכות
  • 25 גרם מחית אריסה
  • קליפות מ-2 לימונים כבושים, קצוצות דק
  • צרור עלי כוסברה
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מראש תנור אפייה לחום של 190 מעלות. מניחים את הגזרים ואת בצלי השאלוט בתוך תבנית אפייה. מוסיפים את מקלות הקינמון, כוכבי האניס, עלי הדפנה, 4 כפיות שמן זית, ¾ כפית מלח ואת שאר התבלינים ומערבבים היטב. מכניסים לתנור ל-15 דקות.
  • 2. מוסיפים את הדלעת או הדלורית, מערבבים ומחזירים לתנור לעוד 35 דקות עד שהירקות יתרככו מעט. מוסיפים את המשמשים המיובשים ואת החומוס יחד עם הנוזלים. מחזירים לתנור לעוד 10 דקות עד שהכל חם.
  • 3. כרבע שעה לפני שהירקות מוכנים שופכים את הקוסקוס לקערת אפיה עם כפית שמן הזית האחרונה, הזעפרן וחצי כפית מלח. שופכים את ציר הירקות הרותח מעל הקוסקוס. מכסים את הקערה ומניחים בצד כ-10 דקות. לאחר מכן מוסיפים את החמאה ומערבבים עם מזלג עד שהחמאה נמסה. מכסים בשנית ושמים במקום חמים.
  • 4. בהגשה, מניחים את הקוסקוס בקערה או צלחת עמוקה עם כף. מערבבים את האריסה עם הלימון הכבוש לתוך הירקות. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך. עם כף מוסיפים את הירקות למרכז כדור הקוסקוס.
  • 5. מקשטים את הצלחת עם הרבה עלי כוסברה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully