- 1. מחממים מראש תנור אפייה לחום של 190 מעלות. מניחים את הגזרים ואת בצלי השאלוט בתוך תבנית אפייה. מוסיפים את מקלות הקינמון, כוכבי האניס, עלי הדפנה, 4 כפיות שמן זית, ¾ כפית מלח ואת שאר התבלינים ומערבבים היטב. מכניסים לתנור ל-15 דקות.
-
- 2. מוסיפים את הדלעת או הדלורית, מערבבים ומחזירים לתנור לעוד 35 דקות עד שהירקות יתרככו מעט. מוסיפים את המשמשים המיובשים ואת החומוס יחד עם הנוזלים. מחזירים לתנור לעוד 10 דקות עד שהכל חם.
-
- 3. כרבע שעה לפני שהירקות מוכנים שופכים את הקוסקוס לקערת אפיה עם כפית שמן הזית האחרונה, הזעפרן וחצי כפית מלח. שופכים את ציר הירקות הרותח מעל הקוסקוס. מכסים את הקערה ומניחים בצד כ-10 דקות. לאחר מכן מוסיפים את החמאה ומערבבים עם מזלג עד שהחמאה נמסה. מכסים בשנית ושמים במקום חמים.
-
- 4. בהגשה, מניחים את הקוסקוס בקערה או צלחת עמוקה עם כף. מערבבים את האריסה עם הלימון הכבוש לתוך הירקות. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך. עם כף מוסיפים את הירקות למרכז כדור הקוסקוס.
-
- 5. מקשטים את הצלחת עם הרבה עלי כוסברה.