סלט קוסקוס קייצי עם מנגו ודלעת
אורי שביט מערבבת סלט קיצי וצבעוני, מושלם לימים חמים, המשלב מנגו, דלעת, המון עשבי תיבול, לימון וסילאן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חבילה קוסקוס מלא, מוכן לפי הוראות יצרן
- 1 דלעת יפאנית / דלורית / דלעת רגילה, חתוכה לקוביות
- 2 מנגו בשלים, חתוכים לקוביות
- 1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (נענע, בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק)
- חופן צנוברים קלויים
- 3-4 ענפי טימין טריים
- לדלעת:
- 2-3 כפות חומץ בלסמי
- 2-3 כפות שמן זית
- 1 כף סילאן
- מלח, פלפל שחור גרוס
- לתיבול הסלט:
- מיץ מ-1 לימון
- קליפה מגורדת מ-1 לימון
- שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1.מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2.מכניסים את קוביות הדלעת לקערה. מוסיפים חומץ בלסמי, שמן זית וסילאן, ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים.
- 3.משטחים את קוביות הדלעת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומפזרים מעל את ענפי הטימין.
- 4.צולים את קוביות הדלעת 10-15 דקות, עד שהן רכות אך נגיסות. מניחים להן להתקרר.
- 5.מכניסים את הקוסקוס המוכן לקערה גדולה, מוסיפים את קוביות הדלעת והמנגו, העשבים והצנוברים. מתבלים בקליפת לימון, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים בעדינות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.