קוסקוס עם ירקות
מתכון של השף נביל בוחארי מקפה נח
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 700 גרם קוסקוס
- למרק:
- 1 כוס גרגירי חומוס (להשרות במים יום קודם)
- כף שמן זית
- 2 שיני שום פרוסות
- 1/2 מקל קינמון
- 2 מסמרי ציפורן
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית קארי
- 1כפית כורכום
- 3 פלפל אנגלי
- 2 עלי דפנה
- 3 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
- 4 זוקיני (או קישוא) חתוך גס
- 4 גזרים חתוכים גס
- 500 גרם דלעת חתוכה גס
- 2 ליטר מים
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
- 2. מחממים סיר עם כף שמן הזית על אש בינונית ומוסיפים לפי הסדר: בצל, תבלינים ושום. לאחר מכן מוסיפים את הגזר ומערבבים קלות ונזהרים שהתבלינים לא ישרפו.
- 3. לאחר כ-5 דקות מוסיפים את הקישואים ומגבירים את האש לכ-5 דקות נוספות. ממשיכים לערבב מס' דקות נוספות ומוסיפים את המים ואת החומוס (לאחר סינון מההשריה).
- 4. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית. מבשלים עד שהחומוס מתרכך. מתבלים במלח ופלפל ומגישים על הקוסקוס.