וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל מהיר של קוסקוס עם פרגיות, אפונה, עגבניות שרי ופלפלים צהובים

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

ארוחת פרגיות עם קוסקוס. דנה מלמד,
ארוחת פרגיות עם קוסקוס/דנה מלמד

מצרכים למתכון

  • 300 גר' סטייק פרגית חתוך לרצועות
  • למשרה:
  • 1/3 כוס שמן זית
  • כפית דבש
  • כף גדושה סומק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • ½ כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • 2 כוסות קוסקוס מוכן (לפי הוראות היצרן)
  • כוס אפונה קפואה
  • כוס עגבניות שרי תמר
  • פלפל צהוב
  • חצי כוס צנוברים קלויים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל מרכיבי המשרה ומשרים את רצועות הפרגית.
  • 2. בינתיים מבשלים את האפונה במים רותחים עם מלח כ- 5 דקות. מסננים.
  • 3. חותכים את עגבניות השרי לרבעים לאורכן.
  • 4. חותכים את הפלפל לקוביות קטנטנות.
  • 5. מחממים היטב מחבת טפלון ומקפיצים את רצועות הפרגית כ-3 דקות, עד שהן צלויות היטב מכל הצדדים.
  • 6. מוסיפים למחבת את הקוסקוס והאפונה ומערבבים. מסירים מהאש.
  • 7. מוסיפים את העגבניות, הפלפלים והצנוברים, מערבבים ומגישים.
  • גיוונים:
  • - אם רוצים טעם יותר לימוני, מוסיפים למשרה גרידת לימון.
  • - אפשר להוסיף לקוסקוס בזמן הכנתו טימין טרי.
  • - למי שלא שומר כשרות, פרמז'ן מגוררת תשדרג את המנה פלאים.
  • - אפשר להוסיף כל עשב תיבול שאוהבים כמו פטרוזיליה, בצל ירוק, נענע, כוסברה וכו'. את העשבים מוסיפים בסוף.
  • - לילדים עם ראש קולינרי פתוח - פרוסות דקיקות של בצל שאלוט ושום הן תוספות מבורכות. מתחילים בטיגון קל של הבצל, מוסיפים את השום ואז מצרפים את הפרגיות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully