עופיון ממולא בקוסקוס
מתכון של אמיר כלפון, שף אחוזת הבריאות וספא יערות הכרמל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- 4 עופיונים קטנים
- למרינדה:
- 1/4 כוס סויה
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות דבש
- 2 כפות עלי לואיזה קצוצים
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1 כפית עשב לימון קצוץ
- 1/4 כוס יין לבן
- מלח, פלפל
- לקוסקוס:
- 250 גרם קוסקוס
- 100 גרם זרש פרסי יבש (מעין חמוציות)
- 150 גרם משמשים טריים חתוכים לקוביות ומוקפצות קלות בשמן זית ומעט סוכר חום
- 1 בצל בנוני חתוך לקוביות מטוגן קלות
- 1 כף דבש
- מלח, פלפל שחור, מעט צ'ילי אדום טרי
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות יצרן ומקררים.
- 2. מערבבים את שאר חומרי המילוי עם הקוסקוס לתערובת אחידה.
- 3. ממלאים את העופיונים עם הקוסקוס ומסדרים בתבנית אפייה.
- 4. מערבבים את כל חומרי המרינדה ויוצקים על העופיונים ומשרים כ-20 דקות בחוץ.
- 5. צולים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות בחום של 180 מעלות.