וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עופיון עם בטטות ופירות כתומים

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

עופיון עם כתומים. דנה מלמד
עופיון עם כתומים

מצרכים למתכון

  • 1 עופיון
  • 2 בטטות מאורכות חתוכות
  • כ-10 משמשים מיובשים
  • 2 נקטרינות (או אפרסקים) חתוכים לחצאים
  • 3-4 שיני שום שלמות
  • 2 מקלות קינמון
  • ½ כוס נקטר אפרסקים (או תפוזים)
  • ½ כוס סילאן
  • ¼ כוס שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט כמון (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • 2. משמנים תבנית עמוקה במעט שמן זית ומסדרים את המשמשים, הנקטרינות, הבטטות, השום הקינמון והעופיון.
  • 3. מערבבים את שמן הזית, הסילאן ונקטר האפרסקים ויוצקים לתבנית. מתבלים.
  • 4. עוטפים בנייר אלומיניום ומחוררים במזלג. אופים כ45 דקות.
  • 5. מסירים את נייר האלומיניום וצולים עוד 10-5 דקות, עד להשחמה יפה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully