עופיון עם בטטות ופירות כתומים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 עופיון
- 2 בטטות מאורכות חתוכות
- כ-10 משמשים מיובשים
- 2 נקטרינות (או אפרסקים) חתוכים לחצאים
- 3-4 שיני שום שלמות
- 2 מקלות קינמון
- ½ כוס נקטר אפרסקים (או תפוזים)
- ½ כוס סילאן
- ¼ כוס שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- מעט כמון (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- 2. משמנים תבנית עמוקה במעט שמן זית ומסדרים את המשמשים, הנקטרינות, הבטטות, השום הקינמון והעופיון.
- 3. מערבבים את שמן הזית, הסילאן ונקטר האפרסקים ויוצקים לתבנית. מתבלים.
- 4. עוטפים בנייר אלומיניום ומחוררים במזלג. אופים כ45 דקות.
- 5. מסירים את נייר האלומיניום וצולים עוד 10-5 דקות, עד להשחמה יפה.