כנפי עוף ברוטב מולה
המתכון באדיבות מסעדת "סנטה פה" באילת, שף רונן מור.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מתכון ל - 4 מנות:
- 20 כנפי עוף נקיות וחצויות
- לרוטב מולה:
- 1 בצל בינוני, פרוס דק
- שמן זית, לטיגון
- 50 גרם שוקולד מריר
- 1 כפית סוכר דקלים או סוכר חום
- 4 כפות תרכיז רוטב מולה אדום של "לה קוסטניה" (להשיג ב"טרז פזוס")
- מלח
אופן ההכנה
- 1. בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים שוקולד, סוכר, מלח ו-2 כפות תרכיז מולה ומבשלים על אש קטנה כ-8 דקות, עד שהשוקולד נמס והרוטב מצטמצם מעט.
- 2. במידת הצורך מדללים במעט מים. משרים את כנפי העוף ברוטב כ-30 דקות.
- 3. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את הכנפיים כ-30 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור ואוספים את הנוזלים שהצטברו בה. מוסיפים לנוזלים 2 כפות תרכיז מולה ויוצקים על הכנפיים.
- 3. מחזירים לתנור ואופים כ-15 דקות או עד שהכנפיים עשויות ומושחמות.