נושאים חמים

תבשיל שאוויה תימני

מתכון לשאוויה- תבשיל בקר ארומטי עם הל, כמון וחוואייג' שמתבשל שעות על האש. בהשראת מסעדת הבית התימני בבאר שבע

בימוי ועריכה: עמית טרפוצ'ניק, בבושקה הפקות

מצרכים

  • 4-6 סועדים
  • לבשר:
  • 1 ק"ג נתח כתף בקר חתוך לקוביות (נתח מס' 5 )
  • מלח
  • חוואייג' למרק
  • שמן קנולה
  • לרוטב:
  • 2 בצלים קצוצים
  • פלפל ירוק חריף פרוס (לפי הטעם)
  • 10 שיני שום קצוצות
  • 4-5 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
  • 1/2 כפית חוואייג' למרק
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1/4 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 3/4 כוס מים
  • כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב עם מעט שמן משחימים את קוביות הבשר ומתבלים במלח, פלפל וחוואייג'. כשהבשר משחים מוציאים לכלי אחר ושומרים בצד.
  • 2. מוסיפים עוד מעט שמן לאותו הסיר ומטגנים בו את הבצל עד הזהבה. מוסיפים פנימה גם את השום והפלפל חריף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים דקה שנוספת.
  • 3. מכניסים לסיר עם הבצל, השום והפלפל את העגבניות והתבלינים ומערבבים.
  • 4. מחזירים את הבשר, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשלוש שעות.
  • 5. מוסיפים כוסברה ברבע שעה האחרונה של הבישול. אם צריך מתקנים תיבול.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת