פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל שאוויה תימני

      מתכון לשאוויה- תבשיל בקר ארומטי עם הל, כמון וחוואייג' שמתבשל שעות על האש. בהשראת מסעדת הבית התימני בבאר שבע

      12 מדרגים / 3.58 כוכבים

      בימוי ועריכה: עמית טרפוצ'ניק, בבושקה הפקות

      מצרכים

      • 4-6 סועדים
      • לבשר:
      • 1 ק"ג נתח כתף בקר חתוך לקוביות (נתח מס' 5 )
      • מלח
      • חוואייג' למרק
      • שמן קנולה
      • לרוטב:
      • 2 בצלים קצוצים
      • פלפל ירוק חריף פרוס (לפי הטעם)
      • 10 שיני שום קצוצות
      • 4-5 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
      • 1/2 כפית חוואייג' למרק
      • מלח
      • פלפל לבן
      • 1/4 כפית הל טחון
      • 1/2 כפית כמון טחון
      • 3/4 כוס מים
      • כוסברה קצוצה

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר רחב עם מעט שמן משחימים את קוביות הבשר ומתבלים במלח, פלפל וחוואייג'. כשהבשר משחים מוציאים לכלי אחר ושומרים בצד.
      • 2. מוסיפים עוד מעט שמן לאותו הסיר ומטגנים בו את הבצל עד הזהבה. מוסיפים פנימה גם את השום והפלפל חריף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים דקה שנוספת.
      • 3. מכניסים לסיר עם הבצל, השום והפלפל את העגבניות והתבלינים ומערבבים.
      • 4. מחזירים את הבשר, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשלוש שעות.
      • 5. מוסיפים כוסברה ברבע שעה האחרונה של הבישול. אם צריך מתקנים תיבול.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -