תבשיל שאוויה תימני
מתכון לשאוויה- תבשיל בקר ארומטי עם הל, כמון וחוואייג' שמתבשל שעות על האש. בהשראת מסעדת הבית התימני בבאר שבע
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4-6 סועדים
- לבשר:
- 1 ק"ג נתח כתף בקר חתוך לקוביות (נתח מס' 5 )
- מלח
- חוואייג' למרק
- שמן קנולה
- לרוטב:
- 2 בצלים קצוצים
- פלפל ירוק חריף פרוס (לפי הטעם)
- 10 שיני שום קצוצות
- 4-5 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
- 1/2 כפית חוואייג' למרק
- מלח
- פלפל לבן
- 1/4 כפית הל טחון
- 1/2 כפית כמון טחון
- 3/4 כוס מים
- כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב עם מעט שמן משחימים את קוביות הבשר ומתבלים במלח, פלפל וחוואייג'. כשהבשר משחים מוציאים לכלי אחר ושומרים בצד.
- 2. מוסיפים עוד מעט שמן לאותו הסיר ומטגנים בו את הבצל עד הזהבה. מוסיפים פנימה גם את השום והפלפל חריף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים דקה שנוספת.
- 3. מכניסים לסיר עם הבצל, השום והפלפל את העגבניות והתבלינים ומערבבים.
- 4. מחזירים את הבשר, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשלוש שעות.
- 5. מוסיפים כוסברה ברבע שעה האחרונה של הבישול. אם צריך מתקנים תיבול.