- 1. שמים את הקמח בקערה. יוצרים בקמה גומה בקמח ומוסיפים 60 גרם שמרים יבשים.
-
- 2. מוסיפים לגומה סוכר וביצה. סביב לגומה מפזרים מלח בזהירות בכדי שלא ייגע בשמרים. מוסיפים בהדרגה מים לתוך גומת השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את המים בהדרגה עד שהמלח מתערבב. אפשר לערבב במיקסר 7-8 דקות או ביד כרבע שעה. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת להתפיח ל-45 דקות.
-
- 3. כשהבצק משלש את עצמו מעבדים ביד ומתחילים לקרוץ עיגולים מהבצק.
-
- 4. יוצקים שמן על השיש את העיגול פותחים ב-2 ידיים בעדינות לעלה ומורחים חמאה. מגלגלים לרולדה קטנה עד שמגיע לגודל של לחמנייה קטנה. מעל זורים קצח וגרעיני חמנייה.
-
- 5. אופים בתחתית התנור בחום 200 מעלות כ-12 דקות. בהמשך מעלים למרכז התנור ואופים 13 דקות נוספות.