מתכונים חמים

קובניות

לחמניות רכות העשויות מבצק הקובנה

מתכון מאת: שרה בונן, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

לחם תימני (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל6-8 לחמניות
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 60 גרם שמרים יבשים
  • ביצה אחת
  • כוס חד פעמית קטנה של סוכר
  • 3-4 כוסות קטנות של מים
  • מעט מלח (כפית בערך)
  • 200 גרם חמאה
  • מעט גרעיני חמנייה וקצח
  • מעט שמן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. שמים את הקמח בקערה. יוצרים בקמה גומה בקמח ומוסיפים 60 גרם שמרים יבשים.
  • 2. מוסיפים לגומה סוכר וביצה. סביב לגומה מפזרים מלח בזהירות בכדי שלא ייגע בשמרים. מוסיפים בהדרגה מים לתוך גומת השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את המים בהדרגה עד שהמלח מתערבב. אפשר לערבב במיקסר 7-8 דקות או ביד כרבע שעה. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת להתפיח ל-45 דקות.
  • 3. כשהבצק משלש את עצמו מעבדים ביד ומתחילים לקרוץ עיגולים מהבצק.
  • 4. יוצקים שמן על השיש את העיגול פותחים ב-2 ידיים בעדינות לעלה ומורחים חמאה. מגלגלים לרולדה קטנה עד שמגיע לגודל של לחמנייה קטנה. מעל זורים קצח וגרעיני חמנייה.
  • 5. אופים בתחתית התנור בחום 200 מעלות כ-12 דקות. בהמשך מעלים למרכז התנור ואופים 13 דקות נוספות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully