וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלוף

הסלוף הוא למעשה פיתות תימניות דקות

מתכון מאת: שרה בונן, מערכת וואלה

לחם תימני. נמרוד סונדרס
לחם תימני

מצרכים למתכון

  • ל-8 פיתות:
  • 50 גרם שמרים יבשים
  • כף שטוחה סוכר
  • 1 ק"ג קמח
  • כפית מלח גדושה
  • 2-3 כוסות מים פושרים
  • כף חילבה למריחה
  • מעט שמן קנולה

אופן ההכנה

  • 1. בקערה שמים את הקמח. עושים במרכזו גומה ומניחים פנימה שמרים וסוכר. את המלח מפזרים סביב לגומה כדי שלא ייגע בשמרים.
  • 2. יוצקים מהמים על הסוכר ומערבבים עם השמרים. את המים מוסיפים בהדרגה צריך להתקבל בצק רך אבל לא מדי ולכן עדיף להוסיף מעט מים בכל פעם. לשים 7 דקות לישה במיקסר עם וו לישה או רבע שעה בידיים.
  • 3. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומגבת לחצי שעה.
  • 4. מוציאים את הבצק, מקפיצים אותו בידיים ולשים שוב. חוזרים על תהליך הלישה 3 פעמים ובכל פעם מחכים חצי שעה בין הלישה לזו שאחריה.
  • 5. קורצים 8 עיגולים מהבצק בגודל של לחמניה קטנה ומרדדים במערוך לעלה דק ועגול.
  • 6. מורחים תבנית עגולה בשמן ושוטחים עליה את עלה הבצק לגודל של פיתה עבה.
  • 7. כדי להגיע למרקם מדויק אופים את הסלוף בסיר בעל מכסה חימום חשמלי כך שהחלק התחתון שלו עומד על האש (כיריים) והעליון נאפה מלמעלה כ-2-3 דקות. לחילופין אפשר להכניס לתנור לחום של כ-180 מעלות עד שהפיתה מתנפחת ומקבלת צבע יפה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully