- 1. בקערה שמים את הקמח. עושים במרכזו גומה ומניחים פנימה שמרים וסוכר. את המלח מפזרים סביב לגומה כדי שלא ייגע בשמרים.
-
- 2. יוצקים מהמים על הסוכר ומערבבים עם השמרים. את המים מוסיפים בהדרגה צריך להתקבל בצק רך אבל לא מדי ולכן עדיף להוסיף מעט מים בכל פעם. לשים 7 דקות לישה במיקסר עם וו לישה או רבע שעה בידיים.
-
- 3. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומגבת לחצי שעה.
-
- 4. מוציאים את הבצק, מקפיצים אותו בידיים ולשים שוב. חוזרים על תהליך הלישה 3 פעמים ובכל פעם מחכים חצי שעה בין הלישה לזו שאחריה.
-
- 5. קורצים 8 עיגולים מהבצק בגודל של לחמניה קטנה ומרדדים במערוך לעלה דק ועגול.
-
- 6. מורחים תבנית עגולה בשמן ושוטחים עליה את עלה הבצק לגודל של פיתה עבה.
-
- 7. כדי להגיע למרקם מדויק אופים את הסלוף בסיר בעל מכסה חימום חשמלי כך שהחלק התחתון שלו עומד על האש (כיריים) והעליון נאפה מלמעלה כ-2-3 דקות. לחילופין אפשר להכניס לתנור לחום של כ-180 מעלות עד שהפיתה מתנפחת ומקבלת צבע יפה.