מתכונים חמים

לחוח

הלחוח הוא לחם מעל במרקם אוורירי וחורים, סמלו המסחרי.

מתכון מאת: שרה בונן, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

לחם תימני

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-10 יחידות:
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1/2 כף שמרים
  • כף סוכר גדושה
  • 1/2 כף קמח
  • מים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. יוצרים גומה בקמח ומכניסים לתוכה שמרים וסוכר. סביב לגומה מפזרים מלח. מוסיפים מים בהדרגה ולשים עד לעיסה חלקה ודלילה (בדומה לפנקייקס) ללא גושים.
  • 2. מתפיחים את הבצק חצי שעה. כעת נוצרות בו בועות.
  • 3. מורחים שמן על מחבת טפלון רחבה עם נייר סופג ומחממים אותה.
  • 4. מנענעים את המחבת במהירות רבה ככל האפשר בכדי שהבצק ימלא את כל החלל בזריזות, עד שיתקבלו מהבועות חורים על הפיתה. אם לא עושים זאת מהר, הלחוח נהרס.
  • 5. מקטינים את האש מכסים את המחבת במכסה לחצי דקה מורידים מהמחבת ומניחים על מגבת לקירור. וחוזר חלילה.
  • 6. בכל פעם אחרי הכנת לחוח שוטפים את דופן המחבת (כשהיא עם התחתית כלפי מטה) במי ברז קרים מנגבים ומניחים שוב על האש מורחים בנייר סופג וחוזר חלילה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully