לחוח
הלחוח הוא לחם מעל במרקם אוורירי וחורים, סמלו המסחרי.
לחם תימני (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-10 יחידות:
- 1/2 ק"ג קמח
- 1/2 כף שמרים
- כף סוכר גדושה
- 1/2 כף קמח
- מים
- 1. יוצרים גומה בקמח ומכניסים לתוכה שמרים וסוכר. סביב לגומה מפזרים מלח. מוסיפים מים בהדרגה ולשים עד לעיסה חלקה ודלילה (בדומה לפנקייקס) ללא גושים.
- 2. מתפיחים את הבצק חצי שעה. כעת נוצרות בו בועות.
- 3. מורחים שמן על מחבת טפלון רחבה עם נייר סופג ומחממים אותה.
- 4. מנענעים את המחבת במהירות רבה ככל האפשר בכדי שהבצק ימלא את כל החלל בזריזות, עד שיתקבלו מהבועות חורים על הפיתה. אם לא עושים זאת מהר, הלחוח נהרס.
- 5. מקטינים את האש מכסים את המחבת במכסה לחצי דקה מורידים מהמחבת ומניחים על מגבת לקירור. וחוזר חלילה.
- 6. בכל פעם אחרי הכנת לחוח שוטפים את דופן המחבת (כשהיא עם התחתית כלפי מטה) במי ברז קרים מנגבים ומניחים שוב על האש מורחים בנייר סופג וחוזר חלילה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה