וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קובנה תימנית

מתכון מאת: שרה בונן, מערכת וואלה

לחם תימני. נמרוד סונדרס
לחם תימני

מצרכים למתכון

  • ל-6-8 מנות:
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 60 גרם שמרים יבשים
  • ביצה אחת
  • כוס חד פעמית קטנה של סוכר
  • 3-4 כוסות קטנות של מים
  • מעט מלח (כפית בערך)
  • 200 גרם חמאה
  • מעט גרעיני חמנייה וקצח
  • מעט שמן
  • *לקובנה שנאפית כל הלילה בתנור שבת: 200 גרם חמאה נוספים

אופן ההכנה

  • 1. מניחים בקערה את הקמח ויוצרים גומה. במרכזה מוסיפים שמרים יבשים.
  • 2. מוסיפים לגומה סוכר וביצה. מסביב לגומה מפזרים מלח שלא ייגע בשמרים. מוסיפים בהדרגה מים לתוך גומת השמרים והסוכר ומערבבים עד שהמלח מתערבב. אפשר לערבב במיקסר 7-8 דקות או ביד כרבע שעה. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים 45 דקות.
  • 3. כשהבצק משלש את נפחו מעבדים ביד ומתחילים לקרוץ עיגולים מהבצק.
  • 4. משמנים משטח עבודה. את העיגול פותחים ב-2 ידיים בעדינות לעלה ומורחים חמאה. אפשר לטבול את היד בחמאה ולמרוח כל עיגול בה.
  • 5. מגלגלים את העלה לשבלול ומכניסים לסיר הקובנה.
  • 6. בכל פעם מכניסים קובנה נוספת לשכבה התחתונה של הסיר ומניחים את השבלולים אחד לצד השני. יווצר מצב בו אחד לוחץ את השני מאוד חזק, מה שטוב. בשום אופן לא יוצרים שכבה נוספת אלא בכל פעם דוחסים עוד ועוד לתוך הסיר. בכל פעם הם מתרוממים עוד ועוד כלפי מעלה, ממשיכים למלא את הסיר עד שהשבלולים מגיעים למחצית גובה הסיר.
  • 8. משאירים בסיר מכוסה בניילון נצמד ומגבת כחצי שעה להתפחה. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 9. אופים חצי שעה בתחתית התנור ומעלים לרכזו ל-20 דקות נוספות, סך הכל 50 דקות. אם רוצים להכין וריאציה מיוחדת של הקובנה אפשר להכניס אותה לתנור ללילה שלם. במקרה כזה צריך לקחת חבילת חמאה של 200 גרם לחתוך לקוביות ולפזר מעל הקובנה. להכניס לתנור לחום שבת לכל הלילה.
  • *מי שאוהב יכול לפזר קצח לפני האפייה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully