- 1. שמים בקערה את הקמח, יוצרים בתוכו גומה ומכניסים לתוכה את הסוכר. סביב לגומה מפזרים את המלח ויוצקים בהדרגה את המים.
-
- 2. לשים ביד 7-10 דקות בתנועה של הקפצה או במיקסר כ-5 דקות. הבצק אמור לצאת רך מאוד. מכסים במגבת.
-
- 3. מתפיחים את הבצק שלושת רבעי שעה ובינתיים קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא מזהיב מעט.
-
- 4. משמנים תבנית בשמן או חמאה.
-
- 5. לאחר שלושת רבעי שעה מקפיצים את הבצק שוב ביד. כשנוגעים בו הוא עשוי לצנוח באופן טבעי, לא להיבהל.
-
- 6. מפזרים מעל הבצק מעט זרעי קצח ושומר.
-
- 7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 8. שמים שליש מהבצק על תחתית התבנית ומעליו מפזרים את הבצל המטוגן. הבצל ישקע לתחתית הבצק הרך. מכסים את הבצל בשאר כמות הבצק. אופים שלושת רבעי שעה.
-
- 9. אם במהלך האפייה הלחם קיבל צבע כהה מדי מומלץ לכסות אותו בנייר כסך כדי שייאפה גם מלמטה. שיטה טובה לייבוש הבצל כדי שלא ירטיב מדי את הלחם היא לאפות חצי שעה במרכז התנור ורבע שעה נוספת על תחתית התנור. מכבים את התנור.
-
- 10. כשמוציאים את הלחם מהתנור מחכים כמה דקות ולאחריהן הופכים אותו על רשת בחוץ. אם הלחם רטוב מאוד אפשר להכניס בחזרה לתנור המכובה ולתת לו להתייבש בחום הנמוך.