לסיס
מנת פול שמקבלת אופי, אחרי בישול ארוך למשך לילה. חלק מהג'עלה התימני שנהוג להגיש בשבצ בבורק או בארוחות בוקר לפני צום.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 מנות:
- 1/2 ק"ג פול יבש קטן
- כף סודה לשתייה
- מים
- מעט מלח
- כפית כמון
אופן ההכנה
- 1. שוטפים היטב את הפול ומשרים במים כ-6 שעות עם כף סודה לשתיה.
- 2. מעבירים את הפול לסיר עם הרבה מים שיכסו את הפול. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות או על פלטת שבת/תנור שבת ומשאירים ללילה. כמו בחמין, כדאי לבדוק באמצע הלילה אם חסרים מים ולהשלים, בהשלמה לשים אך ורק מים רותחים.
- 3. בהגשה מפזרים מעל כמון.