וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לסיס

מנת פול שמקבלת אופי, אחרי בישול ארוך למשך לילה. חלק מהג'עלה התימני שנהוג להגיש בשבצ בבורק או בארוחות בוקר לפני צום.

מתכון מאת: שרה בונן, מערכת וואלה!

לסיס תימני. נמרוד סונדרס
לסיס תימני

מצרכים למתכון

  • ל-8 מנות:
  • 1/2 ק"ג פול יבש קטן
  • כף סודה לשתייה
  • מים
  • מעט מלח
  • כפית כמון

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים היטב את הפול ומשרים במים כ-6 שעות עם כף סודה לשתיה.
  • 2. מעבירים את הפול לסיר עם הרבה מים שיכסו את הפול. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות או על פלטת שבת/תנור שבת ומשאירים ללילה. כמו בחמין, כדאי לבדוק באמצע הלילה אם חסרים מים ולהשלים, בהשלמה לשים אך ורק מים רותחים.
  • 3. בהגשה מפזרים מעל כמון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully