קציצות ג'עלה
הג'עלה מוגש בשבת בבוקר, בחגים או בבוקר לפני צום, כדי לא להגיע רעבים לארוחה שלפני הצום ולאכול יותר מדי. את הקציצות אוכלים קרות ומכינים בגודל קטן מאוד כדי להשאיר מקום למנות האחרות שעל השולחן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1. קוצצים את הבצל דק מאוד, רצוי בקוצץ ירקות.
- 2. מערבבים את כל החומרים יחד ויוצרים כדורים קטנים, בגודל של העיגול שנוצר כשמחברים בין האגודל לאצבע המורה (כ-2 ס"מ קוטר). מהדקים בעזרת 2 כפות הידיים. אם התערובת מתפרקת, ניתן להוסיף ביצה נוספת.
- 3. במחבת רחבה מחממים שמן קנולה וכשהמחבת לוהטת מטגנים את הקציצות 2 דקות על כל צד. אם שמים את הקציצות על מחבת רותחת הן סופגות פחות שמן. לכן חשוב לא לשים הרבה קציצות על המחבת ולסתום אותה בקציצות, כיוון שהן יקררו את טמפרטורת השמן, וייגרמו לו להיספג לתוכן.
אופן ההכנה
- 1. קוצצים את הבצל דק מאוד, רצוי בקוצץ ירקות.
- 2. מערבבים את כל החומרים יחד ויוצרים כדורים קטנים, בגודל של העיגול שנוצר כשמחברים בין האגודל לאצבע המורה (כ-2 ס"מ קוטר). מהדקים בעזרת 2 כפות הידיים. אם התערובת מתפרקת, ניתן להוסיף ביצה נוספת.
- 3. במחבת רחבה מחממים שמן קנולה וכשהמחבת לוהטת מטגנים את הקציצות 2 דקות על כל צד. אם שמים את הקציצות על מחבת רותחת הן סופגות פחות שמן. לכן חשוב לא לשים הרבה קציצות על המחבת ולסתום אותה בקציצות, כיוון שהן יקררו את טמפרטורת השמן, וייגרמו לו להיספג לתוכן.