קציצות אפויות

קציצות עוף ובקר שמחביאות בתוכם גם מלאי של ירקות שישמור עליהן מבריאות ועסיסיות

מתכון מאת: אולגה יסובסקי, מערכת וואלה!
אולגה יסובסקי. נמרוד סונדרס
אולגה יסובסקי

מצרכים

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1/2 ק"ג בשר עוף טחון
  • 1 גזר מגורר דק דק
  • 1 קישוא מגורר דק דק
  • 1 בצל בינוני מגורר דק דק
  • 2 פרוסות לחם קל
  • 1 ביצה
  • מספר גבעולי נענע טרייה
  • מלח, פלפל
  • 4-5 כפות פירורי לחם (עדיף מחיטה מלאה)
  • שמן קנולה לשימון

אופן ההכנה

  • 1. לקערה עמוקה מעבירים את שני סוגי הבשר ומגרדים פנימה את הגזר, הקישוא והבצל בצד הדק של המגררת.
  • 2. מורידים את הקרום מפרוסות הלחם, משרים במים וסוחטים. מפוררים לתוך הבשר ומוסיפים גם ביצה אחת.
  • 3. קוצצים מספר גבעולי נענע טרייה ומוסיפים לתערובת.
  • 4. מתבלים במלח ופלפל ומערבים הכל לעיסה אחידה.
  • 5. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  • 6. מוציאים מהמקרר ויוצרים כדורים קטנים בגודל כדורי פינג-פונג. מגלגלים מעט בפירורי לחם ומסדרים בתבנית משומנת מעט בשמן קנולה.
  • 7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים עד שהקציצות זהובות ועשויות מבפנים (כ-20 דקות).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully