קציצות אפויות
קציצות עוף ובקר שמחביאות בתוכם גם מלאי של ירקות שישמור עליהן מבריאות ועסיסיות
אולגה יסובסקי (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 1/2 ק"ג בשר עוף טחון
- 1 גזר מגורר דק דק
- 1 קישוא מגורר דק דק
- 1 בצל בינוני מגורר דק דק
- 2 פרוסות לחם קל
- 1 ביצה
- מספר גבעולי נענע טרייה
- מלח, פלפל
- 4-5 כפות פירורי לחם (עדיף מחיטה מלאה)
- שמן קנולה לשימון
- 1. לקערה עמוקה מעבירים את שני סוגי הבשר ומגרדים פנימה את הגזר, הקישוא והבצל בצד הדק של המגררת.
- 2. מורידים את הקרום מפרוסות הלחם, משרים במים וסוחטים. מפוררים לתוך הבשר ומוסיפים גם ביצה אחת.
- 3. קוצצים מספר גבעולי נענע טרייה ומוסיפים לתערובת.
- 4. מתבלים במלח ופלפל ומערבים הכל לעיסה אחידה.
- 5. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- 6. מוציאים מהמקרר ויוצרים כדורים קטנים בגודל כדורי פינג-פונג. מגלגלים מעט בפירורי לחם ומסדרים בתבנית משומנת מעט בשמן קנולה.
- 7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים עד שהקציצות זהובות ועשויות מבפנים (כ-20 דקות).
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה