צ'וצ'לך
במסגרת פרויקט "טעם של ילדות" מביא אלינו המתנדב ירון אייזיק מתכון לצ'וצ'לך של חברו הקשיש שמשון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מצרכים (לכ- 6 מנות):
- לקציצות:
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 ביצה
- 1 בצל גדול מגורד בפומפייה
- 4 כפות קמח
- מלח ופלפל
- למרק:
- 1 קולורבי בינוני חתוך לקוביות
- 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
- 1 גזר אחד חתוך לפרוסות
- 1 בצל קצוץ
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף אבקת מרק
- 2 שיני שום
אופן ההכנה
- 1.הכנת הקציצות: בקערה גדולה מערבבים את חזה העוף עם הבצל המגורד, הביצה, הקמח, המלח והפלפל לכדי תערובת אחידה.
- 2.הכנת המרק: במקביל ממלאים סיר בינוני במים (עד 3/4 מגובהו), מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת שאר הירקות ומתבלים בכף אבקת מרק ושתי שיני שום. מביאים לרתיחה.
- 3. יוצרים מתערובת העוף הטחון והמתובל קציצות קטנות ומוסיפים לסיר המרק יחד עם חופן פטרוזיליה קצוצה.
- 4. ממשיכים לבשל על סף רתיחה למשך 20 דקות לפחות.
- 5. ההגשה: מוזגים לקעריות מרק את נוזל עם הירקות עם שתי קציצות מאודות.