סלט עוף קר בוויניגרט קיסר
סלט קר, מהיר ומרשים עם אספרגוס חלוט ודיז'ון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 עלי אנדיב אדום
- 2 יחידות אספרגוס חלוט
- 100 גרם חזה עוף
- לרוטב:
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 1/2 כוס שמן זית
- כף חרדל דיז'ון חלק
- כף חרדל דיז'ון גרגירים
- 1 חלמון של ביצה
אופן ההכנה
- 1. במעבד מזון מערבבים חלמון ביצה, חרדל, חומץ, מלח ופלפל.
- 2. בזמן הערבול מוסיפים לאט מאוד את שמן הזית עד לקבלת רוטב סמיך.
- 3. במחבת עם כף שמן זית צורבים חזה עוף כ- 2 דקות מכל צד. מתבלים במלח ופלפל וקוצצים לפרוסות.
- 4. בצלחת מסדרים עלי אנדיב ואספרגוס, מטפטפים רוטב וויניגרט ומניחים מעל רצועות חזה עוף.