מתכונים חמים

סלט אטריות אסייתי

אבי ביטון מכין סלט אסייתי מושלם עם נתחי הודו מתובלים שאפשר להגיש כמנה ראשונה או להפוך לארוחה לשלמה

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(בבושקה הפקות

מחשבון המרות

מצרכים

  • 300 גרם חזה הודו
  • 1 חבילת אטריות ביצים/ אטריות שעועית/ סובה
  • 1/2 חבילה נבטים
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • 1 גזר חתוך לרצועות דקות
  • 1/2 צרור עלי כוסברה קצוצים
  • פלפל צ'ילי אדום פרוס, לפי הטעם
  • לרוטב של הסלט:
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר
  • 5 כפות רוטב סויה
  • מיץ לימון
  • 2 כפות סילאן
  • חצי כפית מלח
  • לרוטב של ההודו:
  • 3 כפות סויה
  • מיץ מחצי לימון
  • פרוסות של צ'ילי אדום, לפי הטעם
  • להגשה:
  • חופן בוטנים גרוסים
  • מעט כוסברה קצוצה מלמעלה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את חזה ההודו בסיר עם מים ללא התבלינים כ-20-25 דקות ומצננים.
  • 2. מבשלים את חבילת האטריות לפי הוראות היצרן.
  • 3. מערבבים את חומרי הרוטב לסלט בקערית.
  • 4. לקערה גדולה מכניסים את האטריות עם הנבטים, הגזר, הכוסברה, הבצל הירוק, הפלפל החריף והרוטב ומערבבים בעדינות בתנועות סיבוביות.
  • 5. כשחזה ההודו קר לחלוטין פורסים אותו לפרוסות דקות.
  • 6. מעבירים את הסלט לקערת הגשה או לקעריות אישיות ומסדרים את פרוסות ההודו מעל.
  • 7. מערבבים 3 כפות סויה עם מיץ מחצי לימון וחצי פלפל צ'ילי אדום פרוס, ויוצקים אותו על פרוסות בשר ההודו ומפזרים מעל הכל בוטנים גרוסים ועוד קצת כוסברה קצוצה מלמעלה. מגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully