וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט אטריות אסייתי

אבי ביטון מכין סלט אסייתי מושלם עם נתחי הודו מתובלים שאפשר להגיש כמנה ראשונה או להפוך לארוחה לשלמה

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • 300 גרם חזה הודו
  • 1 חבילת אטריות ביצים/ אטריות שעועית/ סובה
  • 1/2 חבילה נבטים
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • 1 גזר חתוך לרצועות דקות
  • 1/2 צרור עלי כוסברה קצוצים
  • פלפל צ'ילי אדום פרוס, לפי הטעם
  • לרוטב של הסלט:
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר
  • 5 כפות רוטב סויה
  • מיץ לימון
  • 2 כפות סילאן
  • חצי כפית מלח
  • לרוטב של ההודו:
  • 3 כפות סויה
  • מיץ מחצי לימון
  • פרוסות של צ'ילי אדום, לפי הטעם
  • להגשה:
  • חופן בוטנים גרוסים
  • מעט כוסברה קצוצה מלמעלה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את חזה ההודו בסיר עם מים ללא התבלינים כ-20-25 דקות ומצננים.
  • 2. מבשלים את חבילת האטריות לפי הוראות היצרן.
  • 3. מערבבים את חומרי הרוטב לסלט בקערית.
  • 4. לקערה גדולה מכניסים את האטריות עם הנבטים, הגזר, הכוסברה, הבצל הירוק, הפלפל החריף והרוטב ומערבבים בעדינות בתנועות סיבוביות.
  • 5. כשחזה ההודו קר לחלוטין פורסים אותו לפרוסות דקות.
  • 6. מעבירים את הסלט לקערת הגשה או לקעריות אישיות ומסדרים את פרוסות ההודו מעל.
  • 7. מערבבים 3 כפות סויה עם מיץ מחצי לימון וחצי פלפל צ'ילי אדום פרוס, ויוצקים אותו על פרוסות בשר ההודו ומפזרים מעל הכל בוטנים גרוסים ועוד קצת כוסברה קצוצה מלמעלה. מגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully