קונסומה עוף תאילנדי וברוסקטת שום שחור
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-6 מנות:
- 2 ליטר ציר עוף (מרק עוף צח)
- מקל קינמון
- ענף לואיזה קטן
- לימון פרסי שחור חצוי
- 1 כוכב אניס
- 2 תרמילי הל
- מיץ מליים אחד או חצי לימון
- לירקות:
- גזר 1 חתוך לרצועות דקות
- 1 קולורבי חתוך לרצועות דקות
- 6 יחידות בצל ירוק
- 3 יחידות בוקצ?וי חצויות לאורך
- חופן עלי כוסברה
- חצי בצל קצוץ ומטוגן
- צ?ילי ירוק פרוס דק
- לברוסקטה
- באגט פרוס ל-6
- שיני שום שחור קלופות
- 50 גר חמאה בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה
- 1. במכניסים לסיר את כל מרכיבי המרק ומרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 10 דקות.
- 2. מחממים תנור לחום מקסימלי מברישים בשמן זית וקולים את פרוסות הלחם.
- 3. בקערת ערבוב מחברים את החמאה ושיני השום ומערבבים בעזרת כף לקבלת מרקם אחיד.
- 4. בקערת מרק עמוקה מסדרים את הירקות: גזר, קולורבי, חצי בוקצ?וי ובצל ירוק אחד.
- 5. בוזקים מהמרק ומגישים לשולחן. ליד מניחים מהבצל המטוגן, צ?ילי וכוסברה לתיבול לפי הטעם.
- 6. מגישים לצד ברוסקטות וחמאת שום שחור מורחים מהחמאה ואוכלים מכל המרכיבים יחדיו.