מרק איטריות ועוף תאילנדי
"הבית התיאלנדי" היא אולי המוסד המכובד ביותר שמכין אוכל תאילנדי בארצנו, והמתכון שלה למרק אטריות ועוף מבהיר היטב מדוע.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ירכי שוק בינוניים
- 100 גרם אטריות אורז
- חופן נבטים
- 3 עלי כרוב סיני חתוך גס
- 4 גבעולי בצל ירוק חתוך גס
- 6 גבעולי כוסברה קצוצים דק
- 1 גבעול סלרי אמריקאי חותך גס
- 30 גרם בוטנים קלויים כתושים
- 4 שיני שום קצוצות מטוגנות עד להשחמה קלה
- רוטב סויה בהירה
- סוכר ומלח
אופן ההכנה
- 1. מבשלים בסיר את ירכי העוף עם 1/2 1 ליטר מים ו-1/2 כפית מלח, במשך שעה על אש נמוכה, עם מכסה סגור.
- 2. מוציאים את העוף מהסיר, מפרקים את הבשר מהעצם ושמים בצד.
- 3. מוסיפים לציר את הסלרי והכרוב הסיני, ומתבלים במעט סויה עם 3 כפיות סוכר.
- 4. חולטים את האטריות בציר ושמים בקערה. מעל שמים את הנבטים , הבצל הירוק והעוף. יוצקים את המרק והירק שבפנים ומעל מעטרים בבוטנים, כוסברה קצוצה ובשום המטוגן.