מתכונים חמים

סלט עוף תאילנדי עם רוטב סויה ביתי

סלט שאפשר להכין בקלות בזמן הפיקניק. צולים את חזה העוף על המנגל, ובינתיים קוצצים את הירקות לסלט. את הרוטב אפשר להכין בבית, וכך לחסוך זמן

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מנות סלטים במסעדת אדורה של השף אבי ביטון (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4-6 מנות:
  • 1 חזה עוף בינוני פרוס לצורת פרפר
  • 2 גזרים חתוכים לגפרורים
  • 1 קולורבי חתוך לגפרורים
  • 1/4 כרוב אדום
  • פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
  • צרור כוסברה קצוצה
  • צרור נענע קצוצה
  • צרור בזיליקום קצוץ
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • צרור נבטים עבים
  • לרוטב:
  • חצי כוס רוטב סויה בהיר
  • מיץ מלימון שלם
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 ס"מ ג'ינגר מגורד
  • להגשה:
  • בוטנים קצוצים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. צולים את העוף, ללא תבלינים, כ-4 דקות מכל צד. חותכים לרצועות.
  • 2. מערבבים את כל הירקות לסלט. מוסיפים גם את רצועות העוף.
  • 3. משקשקים בצנצנת את כל חומרי הרוטב.
  • 4. מפזרים את הרוטב מעל הסלט, מערבבים היטב, ומקשטים בבוטנים קצוצים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully