פטה כבדי עוף
במקום כבד קצוץ סטנדרטי, אפשר להכין פטה כבד עם ערמונים ושקדים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל- 8-6 מנות
- 500 גרם כבדי עוף נקיים
- 3 כפות שמן זית
- כרישה קצוצה דק
- 2 שיני שום קצוצות
- עלים מ-3 גבעולי טימין
- חבילה (200 גרם) ערמונים בוואקום
- 1/3 כוס שקדים מולבנים (לא חובה)
- 1/4 כוס ברנדי (לא חובה)
- מלח, פלפל ומעט סוכר
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הכרישה במחבת עם שמן זית חם 3-5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהיא מזהיבה יפה.
- 2. מוסיפים שום, טימין וכבדים ומטגנים עד שהם עשויים אבל לא יבשים.
- 3. מוסיפים ערמונים ואם רוצים גם שקדים וברנדי ומטגנים יחד עוד דקה-שתיים. מצננים.
- 4. מרסקים במעבד מזון למרקם חלק. מעבירים לכלי הגשה, מכסים ומקררים לפחות שלוש שעות ועד יומיים.
- גיוונים ותוספות:
- -מעדנים את המרקם של הפטה על ידי הוספת 1/2-1/3 כוס שמנת מתוקה או פרווה לתערובת בעת הריסוק.
- -מתבלים בקורט אגוז מוסקט או חמשת התבלינים הסינית.