מתכונים חמים

פטה כבדי עוף

במקום כבד קצוץ סטנדרטי, אפשר להכין פטה כבד עם ערמונים ושקדים

מתכון מאת: אורלי פלאי- ברונשטיין,, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

כבד קצוץ (צילום: דנה מאירזון)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל- 8-6 מנות
  • 500 גרם כבדי עוף נקיים
  • 3 כפות שמן זית
  • כרישה קצוצה דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • עלים מ-3 גבעולי טימין
  • חבילה (200 גרם) ערמונים בוואקום
  • 1/3 כוס שקדים מולבנים (לא חובה)
  • 1/4 כוס ברנדי (לא חובה)
  • מלח, פלפל ומעט סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את הכרישה במחבת עם שמן זית חם 3-5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהיא מזהיבה יפה.
  • 2. מוסיפים שום, טימין וכבדים ומטגנים עד שהם עשויים אבל לא יבשים.
  • 3. מוסיפים ערמונים ואם רוצים גם שקדים וברנדי ומטגנים יחד עוד דקה-שתיים. מצננים.
  • 4. מרסקים במעבד מזון למרקם חלק. מעבירים לכלי הגשה, מכסים ומקררים לפחות שלוש שעות ועד יומיים.
  • גיוונים ותוספות:
  • -מעדנים את המרקם של הפטה על ידי הוספת 1/2-1/3 כוס שמנת מתוקה או פרווה לתערובת בעת הריסוק.
  • -מתבלים בקורט אגוז מוסקט או חמשת התבלינים הסינית.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully