פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פטה כבדי עוף

      במקום כבד קצוץ סטנדרטי, אפשר להכין פטה כבד עם ערמונים ושקדים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      כבד קצוץ (דנה מאירזון)
      כבד קצוץ (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • ל- 8-6 מנות
      • 500 גרם כבדי עוף נקיים
      • 3 כפות שמן זית
      • כרישה קצוצה דק
      • 2 שיני שום קצוצות
      • עלים מ-3 גבעולי טימין
      • חבילה (200 גרם) ערמונים בוואקום
      • 1/3 כוס שקדים מולבנים (לא חובה)
      • 1/4 כוס ברנדי (לא חובה)
      • מלח, פלפל ומעט סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מטגנים את הכרישה במחבת עם שמן זית חם 3-5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהיא מזהיבה יפה.
      • 2. מוסיפים שום, טימין וכבדים ומטגנים עד שהם עשויים אבל לא יבשים.
      • 3. מוסיפים ערמונים ואם רוצים גם שקדים וברנדי ומטגנים יחד עוד דקה-שתיים. מצננים.
      • 4. מרסקים במעבד מזון למרקם חלק. מעבירים לכלי הגשה, מכסים ומקררים לפחות שלוש שעות ועד יומיים.
      • גיוונים ותוספות:
      • -מעדנים את המרקם של הפטה על ידי הוספת 1/2-1/3 כוס שמנת מתוקה או פרווה לתערובת בעת הריסוק.
      • -מתבלים בקורט אגוז מוסקט או חמשת התבלינים הסינית.

      עוד מתכוני עוף

      פטה כבדי עוף
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -